Dag före dopparedagen (kattens dag)

Idag har vi en slö lördag. Veckorna har gått lite i ett med mycket jobb (mycket hemma 💕). Igår jobbade vi dock på plats på jobbet båda två.

Två snälla busungar

Katterna är inte vana vid att vi är borta så länge. Jag saknar också att mitt i stress kunna pussa en lurvig katt och mötas av förnöjt spinnande (Prasslin). Måste nog vara det mest helande ljudet som finns. Det är ett ljud som katter använder i skräck och smärta så väl som i mys. Nu är det inte bara spinn som möter mig utan blinkande snälla kattögon. Även det gör underverk för en stressad själ.

Den ivrige och den coola

En lunchpromenad med Pantheon och ibland Hamilton har gjort att problem som skulle ta lång tid att lösa nu plötsligt, under promenaden, får en smidig lösning. Hjärnan fokuserar på nått annat och då plötsligt finns bara svaret där.

Hamilton på helgpromenad med min underbara vän Ninni

Pollux eller Hamilton ligger oftast på stolen bredvid mig i mitt hemmakontor och sover förnöjt, ibland under digitala möten både småjamas det och ibland hörs ljudliga snarkningar.

Snarkaren 💕

På eftermiddagen tar vi ut Hamilton o Pantheon på promenad och mannen tar även ut Pollux som strövar fritt i trädgården ett tag innan hans dagliga medicin.

På kvällen busar vi med Amazon o Prasslin.

Fröken bus

På kvällen kräver också Amazon kel o pälsvård av min man under höga jamningar och mycket spinn. Sedan smyger hon sig ner i vår säng och då vill hon sova. Prasslin hänger på och han har de mest underbara små kattsuckar o mysljud när han somnat.

Lille ”mjä”, den supersnabba knänorparen.

På morgonen när vi vaknar och sätter oss upp ska Prasslin ha pälsvård. Han hoppar spinnande upp hos min man så fort han kommit i sittande ställning, tiondels sekunder handlar det om så sitter han där som han aldrig varit någon annanstans, och ser hoppfull o glad ut med ett lite krävande ”mjä!” Och så börjar dagen om.

Imorgon firar vi dem för då är det kattens dag 💕 Så glad att de finns och berikar mitt liv.

3 tankar på “Dag före dopparedagen (kattens dag)

  1. Så härligt, full harmoni hos er ❤️ Och visst är katter underbara och väl värda att firas med en egen dag! 😻
    Sixten och Frasse sover oftast i vår säng, Sixten kommer många gånger på morgonsidan och lägger sig över mitt huvud och ena örat och spinner och spinner. Så ljuvligt. Det är tur att jag oftast inte har bråttom upp utan kan ligga kvar och njuta 💕

    Gilla

  2. Det verkar som om ni har det gott alla sju (eller hur många ni nu kan vara). Här har det varit ett frenetiskt undersökande av ljusstaken med sina fyra ljus hela kvällen och Jane förstår när ljuset är tänt, men Kenneth har som vanligt ingen eller mycket liten koll, så där får jag passa svans mest hela tiden. Men det gör jag så gärna. En fin advent önkar jag er.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.