Statusuppdatering

Efter en skön semester som, liksom alltid, går alldeles för fort är vi tillbaka och arbetar. Ni som följer oss på halvaparadiset vet vad vi kämpat med i sommar, men det här är en kattblogg och jag tror jag börjar med den jobbigaste nyheten.

Den rör Pollux och hans öga. Det som vi kämpade med för flera år sen då det råkade komma en klo i det (tror vi). Det blev aldrig riktigt hundra och under semestern gav det upp och blev blint.

12 juli och ännu var synen intakt

Pollux drabbades av glaukom, eller kanske mera känt som grön starr. Vi kämpar ännu för att han ska få behålla ögat, men än så länge är det en osäker kamp.

Vi har på kort tid haft 3 veterinärsbesök med Pollux och nu började det kännas som att vi hade läget under kontroll men igår kväll drog det igång igen. Vi har idag haft en tuff dag, med en katt som inte mått bra. Vi har dock kämpat på med medicinerna och nu till kvällen kvicknade han till och mådde bättre. Fortsätter det att krångla så här kommer vi att gå med på att operera bort ögat. Jag återkommer om Pollux när vi vet hur det blir då det just nu är rätt så oroligt och vi är mitt i det. Pollux är en fighter och vi hoppas på många flera år med vår Ior-katt med eller utan blint öga. Just nu bor han helt hos husse och matte. De fyra övriga delar kattrummet och kattgårdarna. hur går det då?

Prasslin och Hamilton

Det går för det mesta bra. Dock finns det lite problem som vi hoppas en kastrering (vi tror inte Seychellekatterna är kastrerade utan steriliserade) kan komma till rätta med. Prasslin har blivit dominant mot Pollux (inget problem då han bor hos husse o matte) och Pantheon. Prasslin är mindre än både Pollux och Pantheon men han har attityd och dummar sig. Hamilton säger ifrån. Så där har han inget att sätta emot, men Pantheon har aldrig fattat att han är stor o muskulös, så han flyr. Prasslin sturskar till sig o matte går emellan och fräser (ja, som en katt) åt Prasslin. Då gömmer sig Prasslin under sängen och matte känner sig som ett mycket elakt och stort lejon. En lägre fräsning nästa gång kanske?

Bengalerna och Amazon

Problemet är dock inte så stort och vi jobbar på att få harmoni i flocken igen. Alla är ju så mysiga och som ni ser fattar de ändå att de är EN flock. Och…💛 Vad vore livet utan utmaningar? 😅

5 tankar på “Statusuppdatering

 1. Men lilla Polle, hoppas att det går bra med ditt öga. Så jobbigt att vara dålig 🤒
  Vi håller alla tummar och tassar!
  Skönt att det har lugnat ner sig i flocken. Vi får hoppas att det håller i sig 😉😃

  Gillad av 1 person

 2. Tycker synd om Polle och hans ögon. Det är bara att konstatera att även katter får hälsoproblem med ökad ålder. Skönt att han inte behöver jaga villebråd för att mätta magen, utan får den serverad lättåtkomligt varje dag. 😊👍

  Gillad av 2 personer

   • Vi får hoppas att det går bra utan operation, men om det måste bli så kommer han att klara sig fint med ett öga. Huvudsaken är ju att han inte behöver ha ont 🥰😻

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.