Ett bett…🐍?🐝?=😿

Sista veckan av arbete. Vi kör för fullt, först jobb hemma, och sedan direkt ut och bygga formar till tvÄ grunder. Denna dag hade vi lyckats att Àven boka in hÀmtning av matvaror. DÄ, mitt i ett Teamssamtal pÄ jobbet (hemma), hör jag att nÄgot hÀnder hos katterna. SÄ fort jag kan lÀmnar jag mötet och det Àr totalt lugn. Alla katter sover. Vad hÀnde??? Jag granskar var och en och ser att Prasslin har ett sÄr pÄ nosen och överproduktion av saliv. Tar in honom och han har ont. Skriker och svullnar framför mina ögon.

Buuuhu 😭

Gick igenom trĂ€dgĂ„rden ifall det var orm, hittade ingen, men lĂ„ste in övriga katter. IvĂ€g till veterinĂ€r som hade akuttid. Prasslin fick dropp och smĂ€rtlindring. NĂ€r smĂ€rtlindringen gick ut i Prasslins kropp spann han högt och krökte tass och blev mĂ€rkbart lugnare. Under hela processen att sticka honom, undersöka honom och ge honom dropp förlitade han sig till 100% pĂ„ mig. Jag talade i min tur högt om för honom vad som skulle hĂ€nda. Man förmedlar inte bara ord nĂ€r man pratar. Det kommer med sinnesstĂ€mningar och kĂ€nslor och tankar i form av bilder, sĂ„nt han kan ta till sig och tolka. Har kommit förbi all ung rĂ€dsla att verka tokig nĂ€r det gĂ€ller mina djur, de först. Prasslin har uttryckt, via Kaisa, att han vill veta vad som ska hĂ€nda, att han avskyr att bara bli klĂ€md o kĂ€nd pĂ„ utan att förstĂ„ eller bli inkluderad. SĂ„ jag inkluderade honom. ”Upp pĂ„ vĂ„gen. De mĂ„ste veta din vikt för att ge dig rĂ€tt behandling. Nej… alla tassar mĂ„ste upp pĂ„ vĂ„gen. Du fĂ„r inte fuska. Ja, sĂ„ ja, stĂ„ still ett tag nu. 4 kilo! Bra Prasslin. DĂ„ kan du vila ett tag.” SĂ„ höll jag pĂ„ och hör och hĂ€pna bĂ„de veterinĂ€r och sjukvĂ„rdare sa att han var ovanligt duktig. Hm… undrar hur mycket vi försvĂ„rar för oss genom exkludera dem nĂ€r de Ă€r sjuka. Hur de tolkar vĂ„r hjĂ€lp nĂ€r de inte förstĂ„r. Prasslin lĂ„g i min famn nĂ€r han fick dropp, fullt förtroende, spinnande. DĂ„ och dĂ„ kom veterinĂ€r eller djurvĂ„rdare in och det gick bra det med. En vecka ska han hĂ„llas i lugnhet. SvĂ„rt, men vĂ€rmen hjĂ€lper 😍👍Fortiflora vet bĂ„da Ă€r medicin, sĂ„ nĂ€r jag kommer med det och de mĂ„r dĂ„ligt dĂ„ dricker de (ger i vatten för att fĂ„ med extra vĂ€tska).

Fortfarande svullen.
Fortiflora i vatten
Svullnaden gick ner ett dygn senare men magen kraschade av behandlingen. Tar nog en vecka att komma tillbaka helt.
Nu Àr han bra igen, men han luktade konstigt nÀr han kom hem o nu smakar min tunga konstigt nÀr jag försökt tvÀtta bort det.

4 tankar pĂ„ “Ett bett…🐍?🐝?=😿

  1. Lilla Prasslin!! đŸ˜»Vilket Ă€ventyr! Men vilken tur att du har en matte och husse som Ă€lskar och verkligen bryr sig om er! Krya pĂ„ dig nu đŸ„°

    Gillad av 1 person

  2. SĂ„ fint att det slutade vĂ€l, bĂ„de för Praslin och matte. SĂ„n hĂ€r hjĂ€lp hade han nog inte fĂ„tt om han varit herrelös pĂ„ Seychellerna. 😊

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.