Ett bett…🐍?🐝?=😿

Sista veckan av arbete. Vi kör för fullt, först jobb hemma, och sedan direkt ut och bygga formar till två grunder. Denna dag hade vi lyckats att även boka in hämtning av matvaror. Då, mitt i ett Teamssamtal på jobbet (hemma), hör jag att något händer hos katterna. Så fort jag kan lämnar jag mötet och det är totalt lugn. Alla katter sover. Vad hände??? Jag granskar var och en och ser att Prasslin har ett sår på nosen och överproduktion av saliv. Tar in honom och han har ont. Skriker och svullnar framför mina ögon.

Buuuhu 😭

Gick igenom trädgården ifall det var orm, hittade ingen, men låste in övriga katter. Iväg till veterinär som hade akuttid. Prasslin fick dropp och smärtlindring. När smärtlindringen gick ut i Prasslins kropp spann han högt och krökte tass och blev märkbart lugnare. Under hela processen att sticka honom, undersöka honom och ge honom dropp förlitade han sig till 100% på mig. Jag talade i min tur högt om för honom vad som skulle hända. Man förmedlar inte bara ord när man pratar. Det kommer med sinnesstämningar och känslor och tankar i form av bilder, sånt han kan ta till sig och tolka. Har kommit förbi all ung rädsla att verka tokig när det gäller mina djur, de först. Prasslin har uttryckt, via Kaisa, att han vill veta vad som ska hända, att han avskyr att bara bli klämd o känd på utan att förstå eller bli inkluderad. Så jag inkluderade honom. ”Upp på vågen. De måste veta din vikt för att ge dig rätt behandling. Nej… alla tassar måste upp på vågen. Du får inte fuska. Ja, så ja, stå still ett tag nu. 4 kilo! Bra Prasslin. Då kan du vila ett tag.” Så höll jag på och hör och häpna både veterinär och sjukvårdare sa att han var ovanligt duktig. Hm… undrar hur mycket vi försvårar för oss genom exkludera dem när de är sjuka. Hur de tolkar vår hjälp när de inte förstår. Prasslin låg i min famn när han fick dropp, fullt förtroende, spinnande. Då och då kom veterinär eller djurvårdare in och det gick bra det med. En vecka ska han hållas i lugnhet. Svårt, men värmen hjälper 😍👍Fortiflora vet båda är medicin, så när jag kommer med det och de mår dåligt då dricker de (ger i vatten för att få med extra vätska).

Fortfarande svullen.
Fortiflora i vatten
Svullnaden gick ner ett dygn senare men magen kraschade av behandlingen. Tar nog en vecka att komma tillbaka helt.
Nu är han bra igen, men han luktade konstigt när han kom hem o nu smakar min tunga konstigt när jag försökt tvätta bort det.

4 tankar på “Ett bett…🐍?🐝?=😿

  1. Lilla Prasslin!! 😻Vilket äventyr! Men vilken tur att du har en matte och husse som älskar och verkligen bryr sig om er! Krya på dig nu 🥰

    Gillad av 1 person

  2. Så fint att det slutade väl, både för Praslin och matte. Sån här hjälp hade han nog inte fått om han varit herrelös på Seychellerna. 😊

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.