9 liv 🙏💕 och sommarsnö

NĂ„gon visste vad de gjorde nĂ€r just katten förĂ€rades med 9 liv. Kan inte tĂ€nka mig en varelse i mer behov av nĂ„gra extra liv faktiskt 😅. IgĂ„r hĂ€nde nĂ„tt otĂ€ckt. Prasslin lyckades pressa sig in under pooltaket nĂ€r jag lĂ€mnade dem ensamma ute i kattgĂ„rden. LĂ€tt att fastna i ”viktigheter” nĂ€r man jobbar hemma sĂ„ tiden gick lite innan jag tittade till dem. Hittade honom under pooltaket med öppen mun! FlĂ€mtande. Tack 🙏 att jag tittade till dem nĂ€r jag gjorde. Tack ocksĂ„ för att vĂ€rmen pĂ„ Seychellerna kanske Ă€ndĂ„ hĂ€rdat Prasslin lite. Jag tog in honom och blötte öronen och trampdynor tills de kĂ€ndes normalvarma och gav honom blötmat och vila i skuggan. Han klarade det och vi har lĂ€rt oss att öppna poolen nĂ€r vi har dem pĂ„ den sidan.

NĂ€sta fadĂ€s med Prasslin (som Ă€r som Emil i Lönneberga, vill sĂ„ vĂ€l men nĂ„r inte alltid dit han tĂ€nkt) stod asparna för. Vi har ett aspĂ„r hĂ€r igen dĂ€r de drĂ€ller ner sina ungar. De gör tydligen sĂ„ nĂ€r Ă„ret innan varit torrt eller de varit utsatta för brand. Det Ă€r nĂ„got litet överlevnadstrick naturen har. Resultatet blev nĂ„tt snölikt… överallt, som sommarsnö. SĂ„ hĂ€r sĂ„g t ex dammen ut.

Prasslin, ivrig att visa att han ”kan” snö, att han blivit en sann viking, kastade sig ut i dammen. FörvĂ€ntningen pĂ„ isen under var stark.

Isen hade rymt nÄnstans. JÀttekonstigt faktiskt.
Prasslins simspÄr

Check! TvĂ„ katter av 5 kan i alla fall simma. Det har vi lĂ€rt oss i Ă„r. Pantheon hĂ„ller rekordet som vinterbadare. Undrar om Prasslin hade nĂ„tt med det ocksĂ„ att göra… đŸ€” Pantheon Ă€r ju Ă€ndĂ„ 9 Ă„r och har aldrig tidigare trillat i poolen.

Han kanske rentav Àr lite klumpig bara. SÄ kan det vara!

2 tankar pĂ„ “9 liv 🙏💕 och sommarsnö

  1. SĂ„ skönt att det gick bra! đŸ€—
    Med katt, barn, ja eller vilket djur som helst kan man fĂ„ sig riktigt lĂ€skiga tankestĂ€llare. Vi (jag) hade glömt en plastpĂ„se pĂ„ en av köksbĂ€nkarna nĂ€r jag hörde ett konstigt ljud som jag reagerade pĂ„ direkt. Frasse hade fĂ„tt plastpĂ„sen över huvudet och kom inte loss. đŸ˜± Jag tackade ocksĂ„ vĂ„r lyckliga stjĂ€rna att jag var hemma och nĂ€ra. Att jag hörde. Aldrig mer nĂ„gra plastpĂ„sar som ligger och drĂ€ller.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.