Att leva eller överleva

Skillnaden är egentligen hjärtskärande. Trots det uppkommer det så många komiska situationer… som den när jag jagade Prasslin 3 varv runt poolen när han fått tag i en köttbit.

Den är min! 🤗

Men sanningen är att Prasslin ännu inte fattat att det finns mat, alltid! Att den där hungern som en gång var så påtaglig och fysiskt smärtsam, att det var det enda han kunde tänka på är ett minne blott. Fortfarande handlar Prasslin med reptilhjärnan (eller reptilmagen kanske) när han vädrar mat. Plötsligt är hans lilla nos på uppdrag för att rädda livet på honom, tycks han tro. Den vädrar något och det är ätbart. Hans syster har förstått att mat finns och kommer att finnas.

Trygg

Hon har blivit trygg i det, men inte Prasslin. I vartenda ögonblick finns mat och möjligheten att förflytta den från var den nu gömt sig till Prasslins mage. Han är en sopkatt. Lämnar man matsopporna öppna är han där. Om Pantheon o Hamilton erbjuds nått smaskens som Prasslin ser en möjlighet att få i sig så är han redo att slåss för det. Han tar mat från deras munnar för att få det och det är nu man så tydligt ser skillnaden. Hamilton o Pantheon försvarar inte sin mat, det kommer mer. De vet, de har levt här i 9 år. Prasslin har överlevt i två.

Hörde jag ordet mat?

Varje kväll kryper han upp i min famn och knuffar lyckligt till mig. Ännu en dag har gått och Prasslin somnar mätt och spinnande på mitt bröst. Han har blivit den dominanta hannen i flocken och mycket beror det på att fokuset att leva inte når honom, han överlever ännu. Han leker och busar men i grunden överlever han fortfarande. Jag undrar om det släpper med tiden?

Hans målmedvetenhet i sin kamp mot livet skapar inga allierade. Amazon har smugit in i flocken och blivit en del av den.

Mys med Hamilton

Det enda riktiga bandet till en annan katt som jag upplever Prasslin har är till Amazon.

Häromdagen försökte Pantheon sig på en parning med Amazon. Då ser man att Pantheon är en stor katt o Amazon är liten. Han tryckte ner henne utan problem. Hon försökte säga ifrån. Jag regerar med mänskligt perspektiv och är redo att rusa till undsättning. Men, innan någon hann att reagera var Prasslin där. Dunkade snabbt, hårt och effektivt till Pantheon (som är så mycket större). Pantheon for iväg, slokörad. Prasslin rusade upp vid syrran som för att tala om att han var tillräckligt stor o stark nu. Hon kan slappna av nu för han finns för henne, rollerna är ombytta och banden är starka.

Flockmedlemmar som skapar band 💕

Jag hoppas att Prasslin börjar leva med oss och släpper sin överlevnadskamp, hans syster lyckades, så jag har hopp. 💕🥰 Går det inte med tid o kärlek får jag nog dra in Kaisa, djurkommunikatör. Trevlig lördag!

9 tankar på “Att leva eller överleva

 1. Jag ler med hela ansiktet när jag nu läste om dina kära fina kompisar! Apropå mat. Även om våra kattkompisar inte syns var de nu ligger någonstans så dyker de helt plötsligt upp vid vårt matbord precis när vi satt oss att äta, vare sig det är frukost, middag, kaffe eller kvällsmat. De sitter eller ligger nära oss och tittar så kärleksfullt på oss. Det mest intensiva är när vi äter något som luktar jättegott och som de vet att de brukar få smaka på, hehe.

  Gillad av 1 person

 2. Så kloka ord från Sven. Jag tycker som honom, se tiden an 🤗 Det kanske löser sig 🤗 Alla är ju olika och det tar ju olika lång tid att acklimatisera sig. Prasslin är trygg hos er och han finner massor trygghet och kärlek hos dig så det andra kommer säkert också 🥰

  Gillad av 1 person

 3. Det där funderar jag också mycket på. Min Kenneth har så mycket bekymmer och synpunkter på om det verkligen ska komma mer mat, han har varit utan mat förtvivlat mycket när han var liten. Den oron sitter tydligen djupt. Men jag hoppas också på att det blir bättre med tiden. Prasslin har ju fått väldigt många andra insikter redan.

  Gillad av 1 person

  • Hur gammal är Kenneth? Är han som Prasslin? Nånstans runt 2? Ja man undrar hur djupt misär o hunger sätter sig i minnet på dem. Vad är Kenneths historia? Hittekatt? Katthemskisse? 💕

   Gilla

  • Ja han får all tid han behöver. Tänker bara att det kanske går fortare med Kaisas hjälp. Får se hur jag gör. Just nu får han bara lära sig att mat finns. Alltid. 😊👍🏻

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.