Prasslins fångst

När man levt i frihet (låter så mycket bättre än det är) i det vilda så får man äta det som bjuds om det så är en ödla, insekt eller om soporna man bevakar erbjuder nått ätbart. Prasslin har inte helt förstått att mat finns… alltid. Han dammsuger ALLA nya ytor han kommer till efter mat. Prasslin har en väldigt känslig mage. Vi kämpar med hills i/d foder som äts med god aptit och funkar bra. Dock slinker det ner annat också. Allt som matte o husse missar går rätt ner i Prasslins mage som genast reagerar negativt. Vi har matat de andra på bakgården och småkissar inne för att rädda hans mage och ändå möjliggöra mattid för övriga. Nu har de små också fått gå ut så det blev ännu ett matställe att rensa grundligt innan utsläpp. Igår missade vi! En rå fläsk bit som storkissarna festat på hade blivit kvar ute! 😱 Prasslin dammsög området och hoppade till av glädje när det gav utdelning.

Nej, åh nej! Matte kastade sig efter Prasslin…
Prasslin håller precis lagom tempo och avstånd och lyssnar bakåt för att hålla rätt hastighet.
Efter tre varv runt poolen, jagad av matte…
Hänger hon i ännu eller är hon avskakad. Kvar ännu… ok…

Plötsligt dök Prasslin in under en presenning där utemöblerna förvaras i väntan på sommar. Där njöt han av sin godbit i totalt skydd från husse o matte.

Just denna gång verkar Prasslins mage ha klarat det 💕 och så här håller vi på. Nästa vecka kommer två chipmatstationer. Kanske kan vi då få lite avlastning och hjälp i kampen mot myrsloken Prasslin. 😅.

Trevlig lördag på er!

8 tankar på “Prasslins fångst

 1. Katter är suveräna på att hålla PRECIS lagom avstånd för att vi två benat inte ska få tag på dem 🤣🤣
  Torsten var likadan. Inte när det gällde mat utan när vi skulle åka hem från landet. Han gjorde det som en lek ”ta mig om du kan” Tillslut när vi hade sprungit i skogen över stock och sten och genom ris brukade han stanna så att jag kunde ta honom.
  De katterna, de katterna 😂😂

  Gillad av 1 person

 2. I det här fallet, liksom här hemma, så skulle det varit bra att ha en hund, vad jag minns så klarar de människomat utan problem. När vi olyckligtvis förbarmar oss över de vid matbordet tiggande katterna och ger dem ett s.k. smakprov så händer det alltför ofta att de får diarré .

  Gillad av 1 person

 3. Lille pisse Prasslin! 💕 Motionera matte och ändå avgå med segern… Härifrån önskar vi dig alla tre en lugnare mage!!! Katterna hälsar: Spring du! Hon har ingen chans att hinna ikapp. Det är lika kul varje gång! 😻😻

  Gillad av 1 person

  • Nej 😂 hon har ju inte det. Med lätthet håller han avstånd och kan lägga in både 2an och 3an om det skulle behövas. Men med matte efter räcker det att tuffa på med 1ans växel. 😉😅

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.