En matningsstation i kattrummet kanske 🤔

Ja, nya saker tillkommer i kattrummet och vi försöker nu få småkatterna att flytta ut helt så t ex Pollux kan få komma in och sova hos oss igen. Nu vill han inte. Han blir 16 år i år och behöver lite mer lugn och ro och det händer inte alltid hos Amazon och Prasslin 😂 eller ens hos Hamilton o Pantheon.

Precis…

Det enda problemet vi har är maten.

Och brist på lugn…

De små går på särskild kost och får inte äta de vuxnas mat. Det gör att de sover hos oss. De äldre kan då äta fritt under natten. Sånt här får mig att leta efter lösningar. Det går att köpa särskilda matstationer med chipavläsning men de är dyra och skulle innebära mer jobb med än nytta tror jag. Idėn som vuxit fram är en låda, en kattmatningsstation (En ”matlåda” 😂), med kattlucka som läser kattens chip.

När jag pratade med mannen brainstormade vi klart och landade i att ta en del av utrymmet under sängen som står i kattrummet, till kattmatplats för de vuxna. Jag ser risk till bråk om alla tre är där samtidigt så kanske måste det finnas en ”nödutgång”. En kattlucka som bara är ställd i ”ut-läge”. Tror man får tänka lite rävlya här, en plats med extra utgång. Jag köper en chipkattlucka och lägger där bara in Pollux, Hamilton o Pantheons chip.

Amazon o Prasslins specialmat kan då stå framme (bara de som vill ha den 😊👍🏻) och de kommer inte åt de andras mat. Vad tror ni? Mannen undrar om de små kan gå med de stora in som ”en enda lång katt ”och jag vet inte om det skulle gå. Än så länge jobbar vi hemma så det är ingen kris, men det här skulle kunna vara en lösning som kan vara bra att få på plats innan vi börjar jobba på plats igen. För tyvärr verkar det ta lite tid att få ordning på småkissarnas magar. Så jag tror jag beställer lite kattluckor nu så börjar vi där och ser om det löser nått. Jag återkommer med uppdateringar så småningom.

När de små är bra i magarna gör vi nått annat av utrymmet under sängen. Kanske en mysig sovkoja 😁

Finns det mat i lådor sa du???

3 tankar på “En matningsstation i kattrummet kanske 🤔

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.