En ny våning

Igår spenderade katterna och jag en dag i sovrummet. Det bjöds på katt-tv och katthjulet hade fått flytta med in och målet var att under några timmar försöka uppnå lugn och ro.

Redo syrran, klara färdiga…. GÅ!

Katthjulet var mer än vanligt uppskattat. Hamilton, Pantheon och båda Seychellisar sprang i det med olika intervall. En gång var Pantheon tvungen att springa av sig lite energi när det redan var Prasslinfullt i hjulet. Prasslin sprang åt högervarv i hjulet och Pantheon kunde inte behärska sig utan rusade in i hjulet från andra hållet och sprang åt vänster. Pantheon är MYCKET tyngre än Prasslin så resultatet blev att Prasslin snabbt försvann utom springradie Pantheon hade hjulet för sig själv.”Puh så skönt!” Fast… han hade inte riktigt räknat med det som hände sedan. Med den jättefart Pantheon hade tagit åkte Prasslin med hjulet hela vägen upp och där släppte han taget, gjorde en sån där berömd kattvändning ni vet så de alltid landar på fötterna och landade som en liten batman på Pantheons rygg! Pantheon blev livrädd och rasslade iväg, och rasslar en katt i det här huset, så rasslar alla. Katter flög hit och dit, under sängen och ut i uterummet Zulu. Sedan lade sig lugnet ett kort ögonblick när alla kravlade fram under sängen och lade sig på den istället.

Amazon hann jag rädda när Pantheon senare hade glömt incidenten och upprepade inspringet i hjulet när Amazon sprang där. Jag tog henne när hon var precis över Pantheon, inga flera flygkatter idag tänkte jag och slöt henne i min famn. Så varför klämde vi alla in oss i sovrummet en dag? Jo, husse byggde en stor överraskning till katterna, en ny våning. Hyllor runt hela kattrummet!

Först att inviga var Pantheon, tätt följd av Amazon. När Pantheon stannade upp för att undersöka något drev Amazon på bakifrån genom att dunka honom i baken. De är verkligen orädda och framåt de små… Bengalerna har de ingen respekt för alls, den de har lite respekt för är Pollux som kan svara med skarpa och uppfostrande tassar om det går för fort. Men kolla så bra det blev nu behöver vi lite nedgångar från hyllorna för än så länge är det bara Amazon som tagit hoppet från en hylla för att landa på ett bord som står nedanför. En händelse som även den skapade rassel och katter under sängen. För även en liten katt kan göra höga ljud när de hoppar från höga höjder. Visst blev det fint?

Hyllor fram till klösträdet och så på väggen bakom.
Kattgången

Kattrummet kommer nog att ändra karaktär ytterligare under 2021 med några strategiska klösträd att komma upp och ner på. Hyllorna är så pass breda så två katter kan mötas. Tack underbare husse! Matte är minst lika glad som kissarna över hyllorna. ❤

12 tankar på “En ny våning

  1. Klostergänget vill önska er allihopa ett gott nytt år! Robin hälsar också att om ni till äventyrs skulle tröttna på hjulet är han spekulant *fnissar busigt*

    Gillad av 1 person

    • Gott Nytt År till er också! 🥰 ja hjul är kul tycker herrsjökatterna. 😂🧿 hoppas Robin kan få testa ett hjul så småningom. Ibland kan man hitta riktiga fynd på blocket. Men inte alla som gillar dem men 4 av 5 springer här. Minst Hamilton och sen är det ofta-springarna Pantheon, Prasslin och Amazon. Pollux har hittats sovande i det förr.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.