Pantheons julsaga

Min väldigt energiske Pantheon har alltid haft en oro i kroppen som varit omöjlig att tämja. Jag tror det är hans vilda förfäder som gett honom ett arv som alltid bor i honom. Det är nått som drar i Pantheon och våra promenader dämpar det. Jag hör Kaisas samtal med honom i mitt huvud när han tänker till om Amazon och Prasslin. ”Vad blir deras roll?” ”Kommer matte ha tid med mig?” Jag har haft tid. Varje kväll är jag redo att gå ut med Pantheon. Men när Amazon o Prasslin flyttade in mötte mig inte längre Pantheon i dörröppningen. Nä, istället sprang han iväg när jag kom med kopplet och gömde sig under sängen…

Ska vi ut nu???

När jag äntligen fått fram honom gnyr han när jag kämpar(?) På honom selen. Är han sjuk??? Väl ute är Pantheon sig själv och min oro släpper… tills nästa kväll kommer. Samma procedur. Jag ger upp och tar av mig jackan och sätter mig på golvet hos dem och känner igenom Pantheon. Har han ont? Pantheon verkar annorlunda, men inget sår hittar jag. Senare hittar jag dem tillsammans.

Men Pantheon…? Vad…? 😍

Amazon är liksom Pantheon en katt som älskar att vara katt. Att lära sig att använda sin kropp till det yttersta i hopp och smidighet. Både Amazon o Prasslin har arvet som också Pantheon har, minnet av det vilda och en energi som är närmast outtömlig. Något hände när Pantheon släppte ner garden o beslutade att de var familj. Nått oväntat, Pantheon hittade likasinnade och hittas oftast lekande med dem på golvet. Pantheon leker på ”knäna” för att komma ner i storlek och smälta in bättre. Men när hans bengalenergi tar över och han springer in i hjulet trots att en mindre katt är där eller inte kan behärska sig och tar lektunneln i ett enda bengalhopp, då flyger det småkatter runt honom. Men även om de är små har tiden i vildhet lärt dem hur man slåss för överlevnad så trots sin ringa storlek har båda bengalbröderna fått sig bett som inger sådan respekt att jag ibland tror det skett ett maktskifte. För även om bröderna ibland ger sig på varandra eller Pollux och bråkar så har det aldrig handlat om överlevnad och bengaler använder väldigt sällan klor och mun som vapen.

Vi får jobba lite med deras sociala kompetens
Vi var tvungna att bita allt vi orkade för att överleva
Skönt att inte bara ”överleva” längre
Det är något särskilt med Amazon tycker Pantheon även om hon bits ibland…

Lite tuffare är de allt, precis som jag önskade… 😻😻😸😸😸. För vår del ur människoperspektiv är de underbara. Väldigt keliga och kontaktsökande.

2 tankar på “Pantheons julsaga

  1. Vad spännande, väljer Panthis att vara inne och leka med Amazon och Prasslin framför att gå ut på promenad? Då måste de ha gjort ett starkt intryck på Panthis 😃
    Men till våren kanske promenader kommer att locka mer igen 😃

    Gillad av 1 person

  2. Jättebra om Amazon och Prasslin kan aktivera Pantheon så han kan få utlopp för all sin överskottsenergi. 😊

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.