Rapportering från 1a advent

Här händer så mycket så ni får ursäkta om det kommer i lite oordning och lite sent är ju snart 2a advent. 😅

Precis när jag hade koll på hela huset och garaget så hände nått. Stora lådor togs fram. Matte o husse stökade runt i huset. Vi stängdes in! Men, så till slut öppnades dörren precis innan Prasslin skulle ha spruckit av nyfikenhet.
Spricker inte! Exploderar mer, husse o matte kallar det kattexplosion. För när de öppnar dörren far vi ut, kanske som ett fyrverkeri…
Där var han… en ny bekantskap!
”Var” känns så passande. En kort bekantskap.

Brorsan, kom! En nordisk palm!!! Inomhus. Fast upp och ner tror jag. Doftar fantastiskt.

Tror du det finns flera? Så bra gömställe!
Det hände till 1a advent. En minigran togs in. Blir nog inte mer än så i år med tanke på nya familjemedlemmar och pandemi.

⛄Glöm inte att gran, amaryllis, hyacinter och mistel alla är farliga för din katt. Ha katterna under sträng uppsikt under julen. Även glitter och dekorationer kan orsaka akuta veterinärsbesök. Så var rädda om er i jul. ☃️

Pollux gamla favoritleksak grävdes fram ur gömmorna här hemma som juldistraktion. Detta är en tid när små katter måste få mycket nya intryck för att bli lite trötta 😊🥰 annars skuttas det på matte o husse under kvällarna. Bästa sättet att få ner dem är att ha ihop dem med de andra nu när det går så bra. Men vi har haft katt länge så det finns mycket att återanvända 😁.

6 tankar på “Rapportering från 1a advent

  1. Ja, julbocken har ju en viss vana vid det där med ”på näsan” (kanske nosen snarare) och se rummet ur det perspektivet. Det var väl nån som försökte med ”ska bara hjälpa honom upp” och lär väl snart ut det till småglina, kan jag tänka.

    Gillad av 1 person

  2. Julen är en härlig och lite farlig tid. Så mycket spännande nya saker men det gäller att vara på sin vakt. 😉
    Kul slingerleksak ni har. Ett tips från oss, som också slingrar sig och är helt ofarligt, toapapper…..🤣När vi var små ställde vi oss mot toarullen på väggen och sen var det bara att veva på med tassarna 🤣🤣🤣 Pröva. Ta hand om er, stor brorsorna och fina Polle. 😻😻
    Trevlig andra advent 🌸

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.