Resan till Seychellerna

Den 7 oktober började resan

Hela vägen i Sverige hostas det öppet och ingen har mask och smittan går upp. Jag undrar hur många som ska dö imnan Sverige slutar att veta bäst och inför ansiktsmask på offentliga utrymmen. Tåget upp till Arlanda var för fullt. Väl på Arlanda blev det dock bättre.

Ja man ser helknäpp ut. Men det kanske är ett billigt pris om vi skyddar varandra?

När jag checkade in började hoten om att resan inte skulle bli av. Ja covid-19 testet håller tidramen och du har ett travel permit. Men… du borde ha en hälsodeklaration också till Seychellerna. ”Nej den ingår i min travel permit”. Den barske mannen bakom desken ville inte ge sig. En mer erfaren Emiratekollega kallades in och efter ytterligare några kommentarer och bläddrande i pappren var jag igenom. Puh! Nästa Dubai. För att komma in i Dubai var man tvungen att ladda ner en app och där i registrerade man sin resa och när det var gjort fick man ut en QR-kod som man kunde visa i Dubai. Allt detta hade jag gjort i god tid innan resan. Som tur var för var det lätt? Nej.

Emirates hade verkligen fyllt planet från Arlanda till Dubai. En liten travelbox fylld med handspritsportionspåsar och gummihandskar och munskydd delades ut. De som hade Dubai som slutdestination fick fylla i en hälsodeklaration. Jag somnade istället med ansiktsmask ganska utmattad. Alla hade vi ansiktsmask som bara togs av vid måltid.

Dubais flygplats var helt öde när vårt plan landade mitt i natten. Nu nådde jag gaten mot Seychellerna. Där granskades covid-testet och mitt travel permit ingående medan jag höll andan och sedan var jag igenom nästa kontrollpunkt på listan.

Planet till Seychellerna var nästan tomt. Jag fick en hel rad för mig själv och lade mig ner över 3 platser så fort tillfälle gavs och somnade med tanken att pandemier ändå gav bra med plats på några plan. Sedan var det skriveriövning. Var jag frisk? Tänkte jag smuggla osv. Men också vart jag bodde permanent och på ön. Sedan landade vi på den vackraste flygplatsen jag vet. Mina bilder gör den inte rättvisa. Havet på ena sidan och regnskogsberg på den andra. Man känner nästan värmen genom flygplanskroppen.

Ja nu var man alltså här och med ett tydligt uppdrag. Jag tog ett djupt andetag och klev av planet.

6 tankar på “Resan till Seychellerna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.