Hemresan, måndag – onsdag

Jag checkade ut vid 10 och vid 11 tackade jag hotellet och personalen. Alla hade de under min tid där passat upp på mig exemplariskt. Den ena kocken hade jag blivit kompis med på lördagkvällen då vi hade ett väldigt trevligt samtal och den andra gav mig en kokosnötsdrink när jag slappade på hotellet.

Han som tog mina matbeställningar bjöd mig på ett glas rosė från hotellet. De tyckte nog alla att de hade en väldigt märklig gäst. En ensam medelålders kvinna. Jag var för övrigt hotellets enda gäst under hela vistelsen. Ännu en märklig känsla.

De lyckades ändå få hotellet att bli en fast och trygg punkt för mig vilket jag verkligen uppskattade.

+ två härliga trädgårdstidningar från en god vän höll mig sysselsatt

Kl 11 kom Benji. Vi åkte till Maison de foot igen. Proven hade inte kommit in ännu men när jag stod där och väntade så hörde jag ”madame?” Jag vände mig om och där står en kvinna och tittar på mig och mitt körkort om vartannat. Bra jobbat att i mask känna igen mig! Blev mycket glad och tackade henne. Sen kom provsvaren. En bunt. Namn lästes upp och när vi kom till mitt så fick jag det direkt. Det var negativt! 😅

Ut till Benji och iväg till flygplatsen. Nästa orosmoment. Vädret. Det hade varit strålande väder från att jag kom men nu… nu stod det som spön i backen och dimman gjorde att man knappt såg handen framför sig. Benji sa att håller det i sig kommer du inte iväg ikväll. Jag dog lite. Men… sa han jag tror inte att det gör det.

Jag tackade Benji och önskade honom allt gott. Han bar av min lilla väska och skrattade ännu en gång åt hur lite packning jag hade med mig. Inte alla som bara kör handbagage till och från Seychellerna 😂.

Sen blev det en lång väntan på Ella som skulle anlända vid 17. Tänkte att hon kommer väl när hon kommer. Men hon var punktlig. Jag skrev under de sista papprena och så tackade jag henne för all hjälp. Nedan vad hon skrev på sin sida.

Min lilla packning
Ja så såg det ut när de åkte

Jag checkade in först av alla från Seychellerna och det första jag ombads visa upp var hälsodeklaration till Dubai och negativt covid-19 test. När jag inte skulle checka in nått bagage gav mig tjejen en fantastiskt rolig och skeptisk blick.

Planet gick på utsatt tid. Denna gång visste jag att kissarna var med samma plan. Tänkte på dem. 💕 det var tyvärr en väldigt turbulent flygning. Väl i Dubai checkade jag in på hotell. Världens skönaste hotellrum just då. Då min resa varit pågående sen jag checkade ut från hotellet. En gigantisk säng och fritt wi-fi. Meddelande från Ella. Katterna mådde bra och hade klarat resan fint! Jag somnade i den vetskapen och att jag hade en hel dag på Dubais flygplats att fördriva dagen efter.

Under dagen fixade jag sista boardingpasset och bad högre makter att Emirates inte skulle kräva nått nytt covidtest. Det gjorde de inte. När jag satt på Dubaiplanet mot Köpenhamn var jag utvilad och tittade på film och åt. Alla andra sov.

Tankarna kom igen. Nu skulle jag träffa mannen och så skulle vi ta oss till godsmottagningen och därefter veterinär och dansk tull. Nu gäller det… igen!

Godsmottagning
Veterinär och mittemot tull

Lång väntan men till sist var vi igenom! Katterna släpptes ut till oss och efter svensk tull blev det många timmar i bil innan vi ÄNTLIGEN var hemma igen. SÅ lättad och lycklig!!!

10 tankar på “Hemresan, måndag – onsdag

 1. Jag har läst hela berättelsen, men kommenterar ”bara” här… är SÅ GLAD att Amazon och Praslin är hemma hos er, och att allting gick bra! Din historia är en bra illustration av hur det är att resa i coronatider… jag höll andan varje gång något hotade att inträffa, och oj, så orolig jag blev när du skrev att du tappade bort körkortet! *puh* Stort TACK för att vi fått vara med om din resa.

  Hoppas att du hör av dig om ni behöver hjälp att hjälpa Jack? Säg till, många bäckar små kan bli vad han behöver! ❤

  Gillad av 2 personer

 2. Tänk en så tur Amason och Praslin haft som träffade. Bättre liv än hos er kan dom inte få. 😻😻🤗 En sådan matte som verkligen gör allt för sina katter och utsattes sig själv för så mycket psykisk oro växer inte på träden. ❤️

  Gillad av 2 personer

 3. Så gott att vara familj igen, med två människor och fem katter! Så spännande hur relationerna katterna emellan utvecklar sig! Vila, vila…

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.