När oväntade händelser förändrar liv

Ja, inte bara Covid-19. Jag pratar Prasslin och Amazon som nog hinner bli vuxna innan de kommer hem till oss, men det gör inget i sig. Det blir bra närhelst de kommer. Dock är det inte bara virus som saktat ner det.

För ca två månader sedan fick vi tillbaka blodprovet som skulle visa att båda kissarna utvecklat antikroppar mot rabies, men så blev det inte. Amazon hade utvecklat tillräckligt med antikroppar mot rabies och hon steriliserades också i den vevan så hon hade varit väldigt redo att komma hem till sitt nya hem i Sverige. Brorsan då? För två månader sedan var Prasslin fortfarande lite liten och utvecklingsmässigt fortfarande efter syrran. Prasslin klarade inte rabiestesten. Hans lilla kropp fick inte fram tillräckligt mycket antikroppar mot rabies för att passera testet. Jag erkänner att jag deppade ihop och drog igång ett googlande på internet vad det betydde. Det visar sig att om man är ett ungdjur så kan det hända ibland och det enda som händer är att man får göra om testet. Man kan göra om testet hur många gånger som helst och i Prasslins fall fick han en booster-spruta som skulle fixa upp hans immunförsvar lite och så var tanken att han skulle göra ett nytt test, då kom covid-19. Prasslin är redo, och han kommer med största sannolikhet att klara testet denna gång, men plötsligt finns det inte ett enda plan som går mot Sydafrika (där testet analyseras). Seychellerna har stängt gränserna, inte bara Seychellerna för den delen. Det var nog länge sedan världen var så nedstängd som den är idag.

Idag införde Seychellerna en total lockdown på 21 dagar. Kommunikationen med Ella blir nästintill obefintlig då hennes hjälp försvinner och allt fokus för henne kommer att gå att ensam ta hand om alla djur.

Karolina (hotellägaren till hotellet vi bodde på i Seychellerna) har åkt hem till Tjeckien så även Coco sitter hos Ella. Minns ni katten Coco? (Han finns i bloggen). Ella tänkte att han kunde bli glad att återse Amazon och Prasslin (som han hatade, människor tänker så konstigt 😀 ) så hon körde ihop dem igen. Karolina skickade en film till mig där blicken på Coco säger allt ”NEJ!!! Vad är det här??? Dom igen??? Vad gör de här??? Jag blev ju av med dem. Neeeej!!!” Ingen lycklig reunion alls faktiskt. Undrar när vi människor ska sluta att människofiera våra djur 😀

Prasslin behöver kastreras nu också. Tur i oturen är att hans syster redan är fixad annars hade nog syskonen behövts delas på nu så vi inte hade riskerat kattungar också, men som sagt Amazon är redo för resa till nytt hemland. Efter att blodprovet skickas måste vi vänta några månader till innan det kan analyseras och vi kan hämta Prasslin och Amazon.

När mina föräldrar fick mig och min tvillingbror för många år sedan skrev de i tidningen ”åh vad vi fick vänta men så kom vår grabb och jänta!” förstår hur de kände. 🙂 Tiden på Seychellerna börjar kännas avlägsen. Men jag avslutar ändå med en bild från den tiden. Mycket har hänt sedan dess och ännu mera kommer att hända.

Glad Påsk på er!

8 tankar på “När oväntade händelser förändrar liv

 1. Tack Gunilla! Ja, vilken märklig vår/märkligt år. Vi vaknar nog upp till en annan värld när det här är över, kanske rentav en bättre sådan.

  Ja Coco är en rolig personlighet. Karolina är ingen kattmänniska men hjärtat smälte när hon hittade honom som liten ynklig vanvårdad kattunge i baksätet på sin bil. Hon tror att någon placerade honom där. Jag har sett Coco i ögonen och är inte riktigt lika säker 😂. Coco är en underbart egensinnig och smart katt. Andra katter förstår han inte alls, hundar däremot är en annan sak. Karolina hade hund. Karolina trodde Coco var en tjej därav namnet. Det var bara att gilla läget med hundar och namn, när han kom. Det insåg han säkert. Men månaderna med Coco närmar sig nog ett år och Karolina inser tjusningen med sin lille väldigt specielle kattpojke. Hon saknar honom massor! Jag tror inte det dröjer innan hon slutar kalla sig hundmänniska. Han kommer däremot aldrig gilla Amazon o Prasslin. Ella skulle dock fortsätta att pröva så han slipper sitta ensam som hon sa. Tror mer han skulle använda ordet ”själv” än ”ensam” men när hon övar honom får Amazon o Prasslin också övning att träffa katter och det är bra! 💖🥚🐣🥚💖 Glad Påsk!

  Gilla

 2. Glad Påsk önskar vi också detta märkliga år! Och så får vi skicka styrkekramar till varandra nu digitalt! Vi får hoppas och tro att väntetiden blir en bra tid. Lite komiskt ändå att katterna har helt andra problem, jag tänker på Coco visavi de små slynglarna i hans ögon…

  Gilla

 3. Jag var tvungen att läsa Svens och Jassans kommentarer förs innan jag vågade läsa vidare… men du kändes ändå lugn. Vi håller alla tummar och tassar vi har att Amazon och Prasslin kan komma hem snart. 🤗 😃

  Gillad av 2 personer

 4. Ja du syrran så det kan bli, men allting har en ände och korven har två som pappa brukade säga. Har ändå en känsla av att ni kommer få hem dem i höst iallafall. Håller tummarna! 👍👍😃

  Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.