Pollux hos tandläkaren

När man ska bli 15 år och det är nya småglin på väg behövs en tandgenomgång så man inte surar ihop på grund av det när de kommer. Vi åkte till tandläkaren.

Som kattägare smet vi rätt in i fika…båset!
Inrett stall. Coolt. Gott kaffe och lugn o ro för lite jobb. 😊👍

Väl inne hos tandläkarna blev Pollux sövd. Jag har varit orolig för FORL ett tag och var beredd att tänder skulle dras.

Somnar gruffande hos matte

Tyckte bara jag lämnat in honom så plötsligt var han klar och tillbaka igen hos mig i fikarummet och på väg att vakna.

”Han har jättefina tänder! Mycket fin katt! Bara tandsten. Vad du än gör fortsätt så. Att behöva gå en gång i livet till tandläkaren är allt han behöver! Så roligt att bara behöva fixa tandsten, det är vi inte vana vid.” Wow!!! Dagens bästa nyhet. Fantastiskt bra!

Han är lite sårig i munnen och väldigt hungrig när vi kom hem. Vi hoppas att vi inte behöver någon antibiotika. De skrev inte ut nått nu i alla fall. Så håll tummarna att det också går bra 👍😊.

Nästa patient på ingång
Oj så stor och frustig! Men, han har säkert inte så fina tänder som jag. 😁😸

12 tankar på “Pollux hos tandläkaren

 1. Så skönt att Pollux har fina tänder! Gott att allt gick bra.Så jobbigt att lämna dem i någon annans händer även om det är en rutinprocedur för veterinären att ta hand om tandsten och ev. utdragning av tand.

  Gillad av 1 person

 2. Åh vad härligt att Pollux tänder var så fina. Han ser så avslappnad och lugn ut där han ligger i dina armar. 🥰😻 Så underbart att se så fint förtroende katt/människa. 😉 Vi var också till tandläkaren idag med Frasse. Han har Forl på två hörntänder i underkäken. Det blev upptäckt när vi skulle vaccinera grabbarna. Jag fick ångest att inte jag sett det själv, om han gått med det ett tag. Nu får vi vänta 5 veckor på operation. Han har ont men han äter och allmän tillståndet verkar vara okej. Konstig sjukdom forl. Tydligen väldigt vanlig på alla slags kattdjur. 😥

  Gilla

   • Ja…tur hon inte har fler sjukdomar än FORL. Hon har gått till tandläkaren varje år i 6år. Hon är nu 10år. Det kostar 5000kr varje gång. Hon har fem tänder kvar plus de allra minsta längst fram. Så hon får nog gå till tandläkaren livet ut… 😔
    Hästar träffade hon också då vi går till distriktsveterinärer. 😁
    Men vi säger grattis och heja heja till Pollux och hans friska tänder💚💙

    Gilla

  • Så Marängen har också Forl. 😥 vi var till tandläkaren idag med vår Frasse så att dom fick undersöka honom. Två hörntänder nertill och kanske två små tänder upptill är drabbade. Det ser dom på röntgen när han ska opereras. Hur går det med Marängen kan hon äta både blöt och torrfoder eller äter hon bara blöt mat? Vi hade inga hästar hos vår tandläkare. Evidensia i Kungens Kurva. 😉🤗

   Gilla

   • Usch det var trist att Frasse har FORL.
    Jadå Marängen äter allt…..det är inga problem med att vara nästan tandlös hihi. Men jag köper Gourmet Mousse till henne så hon alltid kan äta det ifall hon inte orkar med hårdare mat. Jag ser dock inget som skulle tyda på att hon inte klarar av att äta vare sig det ena eller det andra. Dock får hon bara mousse precis efter en tandoperation.
    Jaså inga hästar hos dig inte 😉

    Gillad av 1 person

   • Skönt att höra att Marängen mår bra för övrigt och att hon äter allt. Frasse älskar torrfoder (och hårt godis) så hoppas att det inte blir några problem för honom heller. Haha.. nää… inga hästar i sikte hos oss. 😂😂

    Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.