Kan djur prata?

Det är upp till var och en att tro som de vill. En del vill tro att vi är den enda intelligenta varelsen på den här jorden och jag tycker att vi bevisar motsatsen hela tiden. Vi skulle kanske kunna vara den mest intelligenta varelsen på jorden, men då våra val hela tiden utgår ifrån pengar så är min åsikt att vi inte kvalificerar oss för den titeln ännu.

Själv är jag övertygad om att djur har en intelligens. Jag har vetat det hela mitt liv och när mina föräldrar tidigt talade om för mig att djuren inte hade ett språk minns jag att jag blev så upprörd så jag grät. Jag visste att de hade fel, och samtidigt var jag i en ålder när jag trodde föräldrarna visste allt. Det kändes som ett svek, men jag kunde inte motbevisa dem på många år, då inte heller jag tyckte att ett mjau kunde skilja sig så mycket från ett annat.

När jag blev äldre förstod jag att pratat språk inte är det enda sättet att kommunicera. Den där känslan jag hade som barn hade när telefonen ringde precis sekunderna efter att man tänkt på farmor och det var farmor i andra änden av luren. Eller det totala obehag som genomborrade mig när föräldrarnas hundvän kom in i huset och klappade vår, då gigantiska och genomsnälla skogskatt, som man klappar en hund. Hela hans kroppsspråk talade om att DET inte var sättet att behandla en katt och han svängde irriterat med svansen och lade öronen bakåt. Kvinnan pratade högt och konstant och klappade enformigt och hårt och jag kände ett jätteobehag i min kropp samtidigt som orden kom med känslan och det översattes som en mening i mitt inre ”Nej nu djävlar!” och så hände det, Rufus högg hårt och for iväg under ett bord.

Rufus 💕😻

Jag läser av djuren i min närhet, men jag kan inte prata med dem och förmedla vad jag känner. Till det behöver jag Kaisa. Kaisa är djurkommunikatör och jag är så glad att jag fann henne. Vi har nu påbörjat kommunikation med Prasslin och Amazon som bara är fem månader gamla. Fem månader, tänk om hela din värld och allt du kan referera till har hänt på fem månader. Det är en utmaning att nå fram till förvildade djur som inte har människan som vän och ytterligare en utmaning att prata med så unga oerfarna djur. Samtalet skulle bli mer av en envägskommunikation kom vi överens om och jag bad att hon i detta första samtal skulle prata med båda och att huvudbudskapet var att de var säkra och skulle få bo tillsammans hos människor men att det var tillfälligt och att de sedan skulle göra en lång resa för att bo tillsammans. Det blev ett intressant samtal som jag ska berätta mer om i nästa blogg.

Igår fick jag äntligen nyheten jag väntat på, Prasslin och Amazon fick äntligen flytta ihop igen. Detta efter drygt en månad åtskilda. Prasslin är nu tillräckligt stark och frisk för att klara av att bo med de andra exportkattungarna. Vet inte hur många det är, men huvudsaken är att de är tillsammans igen. Om de glömt varandra? Nej, skulle inte tro det. Men mer om det i nästa blogginlägg här.

Äntligen tillsammans igen

6 tankar på “Kan djur prata?

  1. Så spännande att få fortsätta följa er. Har du tänkt att ta Kaisas hjälp och förbereda alla katter inför det som ska hända? Hehe.. nu kanske jag går händelserna i förväg men det är ju perfekt. Då kanske att det går mycket bättre när alla vet vad som ska hända. 😻😻😻😻😻 Kram!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.