Hamiltons plan

Man kan tro att saker och ting händer av slump i vårt hem enda tills den dag man inser att ”slumpen” faktiskt inte alls är slump utan en väldigt planerad händelse som alltid har samma utgång.

Hamilton är smart, det måste medges. Om katterna spenderar natten i kattrummet så händer alltid samma sak. På morgonen får de frukost och släpps ut i hela kattgården och när de går ut och in så börjar vi med frukost här inne. När vi väl är redo för att äta vår frukost är kissarna färdigrastade och inne i kattrummet igen och nu börjar det. Jag vill ha frukostro, jag lägger så mycket tid på mina katter så våra måltider vill jag gärna ha i lugn och ro, så min plan är alltid att äta frukost själva och sedan släppa in katterna. Det blir aldrig så. För Hamiltons plan är motsatt min och ska vi vara ärliga så är han visst något smartare än matte. Hamilton vet nämligen exakt hur han ska göra för att få komma in under frukosten och det är först på senare tid som matte äntligen fattat att detta är smarthet från hans håll och inget annat. Så här går det till när matte blir överlistad av sin smartaste bengal.

Hamiltons plan, steg 1

Ett försynt jam och hundögon tittar in på matte. Jag har svårt att inte släppa in honom och ibland kommer han in redan i steg 1 av sin lilla plan. Men oftast svarar jag att ”snart får du komma in, jag vill bara äta frukost först.” (utan bengal, en lyx faktiskt). Jag sätter mig ner och tar en, precis EN klunk kaffe sedan drar det igång.

Hamiltons plan, steg 2

Hopp, hopp, krasch och panik ute i kattrummet (som av en händelse är kattrummet precis bakom ryggen på mig vid frukostbordet och det har fönster) Mannen brukar nu sufflera vad som händer. ”Oj! Pantheon attackerar Hamilton. Hamilton hoppar från klätterställningen och flyr under sängen… ” osv som värsta sportkommentatorn, innan matte får nog, och antingen själv flyger upp eller uppmanar mannen som sitter något närmare att ”rädda Hamilton”. Jag tror att jag i början till och med fräste till Pantheon som faktiskt är helt oskyldig i detta lilla drama.

Men lite roligt är det väl ändå?

Det är nämligen Hamilton som startar det hela. Jag har hittills aldrig sett det, men jag förstår nu att det är så det går till. Det är steg 2 i hans lilla plan att också få komma in och få frukost med oss. Nu är det dock jul här inne och det innebär att både en gran och hyacinter har flyttat in och tagit plats över hemmet så kattrummet är en säker zon för sociala och nyfikna bengaler. När de är inne vill jag ha dem under uppsyn så ingen skadar sig. Nästa år blir det nog ingen gran och hyacinterna får jag bura in igen. För då har vi om allt går som det ska fem busiga och påhittiga katter i huset. Jag som blir överlistad av en! Men no more… eller… vänta nu… nämen … åh så söt!

Sötast i världen faktiskt hehehe

Hur kan man annat än att älska honom? 😉

5 tankar på “Hamiltons plan

  1. Här gör vi lika dant. Frukost till grabbarna, sen utgång och frukost till oss. Fördelen hos oss är att vi inte ser ytterdörren. 😉😁 Haha… ja vem kan motstå en katt som gör allt för att få matte och husse dit han eller hon vill… Om Frasse är inne ska han kela och går fram och tillbaka precis framför mig så både kaffe och macka åker i golvet. 😱😁😻

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.