Sista inlägget på Grannliv

Gott Nytt År och tack Granngården för en rolig tid av bloggande hos Er.

Jag läste i dagarna om ett tips som jag vill dela vidare till er. Nästa gång ni borstar era pälsklingar ta bort håret från borsten och förvara det i en tom steriliserad (luktfri) och lufttät burk. Håret får inte blandas med andra djurs hår. På burken skriver man namnet på sitt djur och så ställer man undan det. OM olyckan skulle vara framme och ditt djur skulle råka komma ut och komma bort, t ex under den högtid vi nu närmar oss, så kan en ID-hund kopplas in och då får du användning av innehållet i burken. Det kan rädda livet på ditt djur. Jag ska skapa tre burkar här hemma för man vet aldrig. Detta är en tid när innekatter rymmer ut och försvinner. En sista uppmaning till alla som älskar sina djur, kastrera, id-märk och glöm inte att efter id-märkningen faktiskt registrera ert djur.

Men nu går vi snart rätt in i ett nytt decennium. Jag hoppas att vi nu öppnar våra hjärtan för djur och natur och agerar för dem.

Vad då ta av slipsen? Är det inte dags att fira in det nya året ännu menar du? 

Prasslin har redan utvecklats till en översocial liten snäll-kisse som ligger med magen i vädret och vill ha kel och han svansar visst med överallt. Jag anar redan nu att katthemmet kommer att sakna honom den dagen han reser. Hans syster har också börjat tuffa till sig lite och utvecklar sin nyfikenhet.

Vi ser nu med spänning fram emot hur resan hem för kissarna kommer att bli och också hur våra katter kommer att reagera på nykomlingarna.

Tack för mig och all lycka till Er och era fyrfota vänner.

5 svar till “Gott Nytt År”

  •  Gunilla skriver:30 december 2019 kl. 8:39 f m
  • Va? Är bloggandet slut? Mitt i det superspännande! Hursomhelst: ni önskas ett gott nytt år med allt det kan föra med sig! Som kattvän kan man ju inte annat än beundra somliga duktiga hundar som kan utföra sysslor man kan ha nytta av. ID- hund! Wow!
  •  Jasmin skriver:30 december 2019 kl. 10:26 f m
  • Smart idé med päls på burk
  •  Sven skriver:30 december 2019 kl. 10:28 f m
  • Bloggarna tar inte slut gissar jag utan det blir väl bara byte av plattform förmodligen? Annars blir det en riktig cliffhanger. Gott nytt år på er alla! 
  •  sr. Carina/Kicki skriver:30 december 2019 kl. 2:36 e mDet där med ID-burken var ju perfekt! Skall jag komma ihåg nästa gång jag har en katt med päls – hihi! (Robin är Cornish Rex, går inte att få loss någon päls på honom).Vill önska er allihop, två- som fyrbenta, ett riktigt gott nytt år! Att ni slutar blogga på Grannliv betyder väl bara att ni återvänder till er vanliga blogg, hoppas jag? För vi är många, många som tycker att ni har bästa bloggen på nätet, och vi vill givetvis fortsätta att följa era äventyr. Kram! från sr. Carina/Kicki, iggisarna Belle och Miri samt klosterkatten Robin.
  •  Eva Enblom skriver:30 december 2019 kl. 9:53 e mJag har samlat katthår i en burk under diskbänken men den tänkte jag sätta ut till fåglarna för bobygge.  Det blir till att samla i två burkar till.. Tack för tipset! Vi ses i din vanliga blogg. Prasslin och Amason börjar bli riktigt stora, så kul att se bilder och filmer på dom och att dom mår bra. 

1 tanke på “Sista inlägget på Grannliv

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.