Ett annorlunda djur…

Den dagen på Seychellerna, när Prasslin var infångad och Amazon spårlöst borta. Ni vet dagen efter den där kvällen när vi gick med ficklampor i Villa Vanillas djungelträdgård och letade lysande kattungeögon bara för att tvingas ge upp. Den dagen som följde var en dag vi spenderade med Prasslin. Dock fanns den där känslan att vi kanske kunde hitta henne så jag gav mig ensam ut i djungeln och letade. Minns nu att även om det finns stora spindlar och även en orm med ett skräckinjagande namn (wolfsnake) så är ingen av dem giftiga.

Jag rusade således rätt in i djungeln, en stig vi tagit några dagar innan som ledde mot ett vackert vattenfall. Plötsligt såg jag nått som rörde sig. Storleksmässigt katt men hoppet både sjönk och steg med vad jag såg. För även om det djur jag helst hade velat hitta var Amazon så måste jag erkänna att det som bökade runt framför mig var väldigt spännande och påminde mest om en hög råtta utan svans. Coolt!

Jo men visst har den nått? En viss charm där med den där ljuvligt långa nosen 😍

Djurintresset finns liksom där alltid så jag närmade mig smygande.

Jag kom rätt nära detta lilla fredliga däggdjur
Vanlig Tanrek

När jag kom hem igen upplyft av mitt möte så bagateliserades det genast som ”hedgehog”, igelkott. De var tydligen vanliga och oftast hade de ungar med sig…åh… va? Nåja. Glad att jag fick se en även utan ungar. Vi googlade när vi kom hem och lärde oss då att det var en Tanrek. Ett av de första däggdjuren på Madagaskar. De tillhör (liksom katter och hundar) inte heller den naturliga faunan på Seychellerna, tyvärr. Men ändå rolig att få se. Intressant vidareläsning om tanrek nedan (som alltså inte är en igelkott).

https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Tanrekar

Något att börja juldagen med kanske. Vidareutbildning i Tanrekar. 😉 God morgon!

7 tankar på “Ett annorlunda djur…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.