Godistorn och magkel đŸ’•

Den hĂ€r Ă„rstiden Ă€r den absolut lugnaste jag har med mina bengaler. BĂ„da tvĂ„ verkar gĂ„ efter en dygnsrytm och ”laddas” av dagsljus. NĂ€r andelen dagsljus Ă€r liten i förhĂ„llande till mörkret gĂ„r energin i bengalerna ner.

Promenaderna pÄ kvÀllarna Àr kortare och aktiviteten Àr lÀgre. Det sovs mycket och jag har gÄtt pÄ det hÀr under nÄgra Är och tÀnkt att benalenerginivÄn har gÄtt ner nu nÀr de blivit lite Àldre, bara för att motbevisas nÀr mars nÀrmar sig och ljuset kommer Äter.

1

Nu förstĂ„r inte jag riktigt


Men nu Ă€r vi inne i dvala hĂ€r. För att lĂ€tta upp och aktivera grabbarna lite kör vi ”sök” i godistornet. Egentligen Ă€r det inget godistorn. Mer av en klöstunna, men ibland Ă€r det kul att fylla den med smask och se hur tre lurviga grabbar söker igenom hela tornet för att finna nĂ„got de gillar.

Veckouppdateringen frÄn Prasslin och Amazon. Vaccination och chippning gick bra. Prasslin blir starkare och starkare för var dag som gÄr och han har blivit ett litet charmtroll. Han Àlskar sina mÀnniskor och de honom. TÀnk sÄ lÄngt han har kommit frÄn den lille livrÀdde illaluktande kattungen som spottade och frÀste i ett hörn pÄ Karolinas toalett. RÀtt sÄ otroligt ÀndÄ hur vi mÀnniskor sÄ fort kan fÄ ordning pÄ det kaos vi orsakat om vi bara fokuserar och agerar i kÀrlek och samhörighet istÀllet för rÀdsla och separation

2

Med det i tanke fÄr vi ge Amazon lite lÀngre tid pÄ sig. Vi hann inte mysa med henne sÄ mycket som vi gjorde med Prasslin. Jag kan önska att vi skulle ha fÄtt nÄgra dagar till med henne dÄ hennes förutsÀttningar blev lite annorlunda och hon inte behövde ty sig till oss pÄ samma utlÀmnande sÀtt som Prasslin. Han var tvungen för att överleva.

3

Hon har haft brorsan frÄn det att hon kom tillbaka. Men, vi sÄg en glimt dÄ av vad hon kommer att bli nÀr hon förstÄr. Den dag nÀr ocksÄ hon kÀnner den dÀr inre tryggheten och kÀnslan av att vara hemma.

Vi anar i henne en oerhört lekfull och bekymmerslös kattjej som kommer att ligga mycket nÀra och vara vÀldigt kelig en dag. Just nu Àr dock livet förvirrande. Det Àr mycket nya mÀnniskor och intryck.

Hon bor med yngre kattungar och ingen bror Ànnu. Amazon kontrar med att rusa in i buren sÄ fort hon kÀnner sig hotad. Det Àr den buren hon sitter i nÀr personalen gör rent hos dem.

Jag kommer pÄ mig sjÀlv med att vilja sticka ut en hand och nÄ henne och dra in henne i min vÀrld och hÄlla henne nÀra och tala om för henne hur otroligt fin och duktig hon Àr och att allt kommer att bli bra, men allt det dÀr fÄr vÀnta.

4

Amazon med kattkompisen Kara som föddes 1 oktober 2019

HÀr Àr de i alla fall i veckans uppdatering. Prasslin krÀver sitt magkel, han Àlskar verkligen att bli kliad pÄ magen och Amazons blick ser fortfarande vilsen ut.

5

Mera magkel, tack!

Men det blir bra! Jag vet det, sÄ jag nöjer mig med att se att hon vÀxer som hon ska och ser att hon Àr i mycket fin form fysiskt sÀtt och det mina vÀnner och en liten hÀlsning frÄn Prasslin fÄr helt enkelt avsluta dagens blogg.

10 svar till “Godistorn och magkel”

 • Jasmin skriver:14 december 2019 kl. 9:13 f m
  • HĂ€rligt
  • Eva Eriksson skriver:15 december 2019 kl. 8:15 f m 🙂
 • Sven skriver:14 december 2019 kl. 9:57 f m
  • Mycket trevlig lĂ€sning! 
  • Eva Eriksson skriver:15 december 2019 kl. 8:14 f m
  •  tack!
 • Eva Enblom skriver:14 december 2019 kl. 11:09 f m
  • Underbart! Prasslin pĂ„minner om Frasse. BĂ„de att han Ă€r röd och Frasse gĂ„r ocksĂ„ efter oss för att fĂ„ kel . Jag förstĂ„r att du spricker av lĂ€ngtan! Dom Ă€r helt underbara! . Hihi.. vad kul det ser ut, en katt i varje hĂ„l. 
  • Eva Eriksson skriver:15 december 2019 kl. 8:17 f m
  • Kul att han Ă€r lik fine Frasse. 
   Tornet har plats för 5
 ser en möjlighet att pĂ„ sikt kunna ta en ny film 
 • Eva Enblom skriver:15 december 2019 kl. 10:26 f m
  •  Vem vet, allt har nog en mening. 
  • Eva Eriksson skriver:15 december 2019 kl. 4:31 e m
  • SĂ€g inte sĂ„.. den har en ovansida ocksĂ„…
 • Gunilla Waltersdotter skriver:15 december 2019 kl. 10:36
  • Hej, ny hĂ€r som kommentator. Vi, jag och mina tvĂ„ katthemskatter, lĂ€ser med glĂ€dje den hĂ€r bloggen. Vi önskar er allt gott idag och framöver och lĂ€ser vidare med förvĂ€ntan. Vi Ă€r Gunilla, matte, och Jane, en lugn kattdam som nog Ă€r lite kĂ€r i Pollux, skulle gĂ€rna filosofera ihop med honom, och Kenneth, ett yrvĂ€der som leker bengal mest varje dag.
  • Eva Eriksson skriver:15 december 2019 kl. 4:30 e m
  • Åh sĂ„ roligt att du hittat oss och gillar bloggen TvĂ„ fina katthemskatter ocksĂ„ minsan , underbart! Varmt vĂ€lkommen. Pollux strĂ€ckte lite pĂ„ svansen och mumlade nĂ„got om fördelen med att hĂ„lla sig flĂ€ckfri innan han möttes av mörka blickar frĂ„n tvĂ„ bengaler. Han Ă€r tyst nu men ser lite drömskt glad ut. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.