Seychelle Animal Wellfare Society

Seychelle Animal Wellfare Society, eller katthemmet, som jag lite slarvigt kallar det, låg väldigt skyddat på privat mark. Vi passerade mycket fina ägor på väg dit. När vi fick träffa Ella så räckte vi över vår lilla påse med leksaker från Sverige.  Intresset bland katterna var stort. Det var verkligen jättefina katter här! Ella berättade att den som suttit längst satt i tre år innan han blev adopterad. Han fick då röra sig lite mer fritt i katthemmet eftersom han var där så lång tid. Härligt med eldsjälar i sådana här länder som tar sig tid för individerna.

Katterna ser så välmående ut att jag kommer på mig själv att önska att alla Seychellernas katter (och hundar) kunde få vara där bakom galler hos Ella som verkligen älskar alla sina ”furbabies” (pälsbarn)…  Min önskan gäller inte  Coco. Men då förstår ni att det finns mycket att göra åt Seychellernas alla husdjur. Alla vuxna katter i katthemmet bor i ett rum och ingen bråkar med någon. De är så harmoniska och jag undrar hur så många katter lärt sig leva i harmoni med varandra.

Längst fram i rummet står en gammal hylla som uppskattas. Inte mycket leksaker men rent o tryggt och ingen behöver gå hungrig och katterna är nyfikna och framåt.  Ella sa att leksaker inte överlever så länge här. Även om de är trygga så ser jag också samma sak i ögonen på alla katter, något jag i skrivandes stund inte kan sätta ord på men som jag vet försvinner när de får kärleksfulla hem, ett katthem kan bara göra så mycket.

Vi gick nu också snabbt igenom adoptionsförfarande och gav Ella vår adress. Vi pratade om hur lång tid det skulle ta att ta hem dem och Ella förklarade att de måste bli tillräckligt vuxna för att få flyga. De måste då vara åtminstone 6 -7 månader. Hon uppskattade dem nu till 3 månader.  De ska också gå igenom chippning, kastrering, vaccinering och rabieskontroll. Hon trodde att slutet av mars, början av april borde det vara möjligt att få hem dem. Vi räknar med fyra månader.

Ella tar hand om allt administrativt och vård av katterna och när det blir dags så fixar hon med pass till dem. Det är mycket som ska göras under dessa månader och mycket våra små pälsungar ska igenom, men så får det bli.

Vi diskuterade och enades om att flyga Prasslin och Amazon till Tyskland så de ska flyga så kort tid som möjligt. Hemma här pågår nu en diskussion om hur vi lämpligast tar oss till och från Tyskland med dem. Vi funderar också på om vi ska åka tillbaka till Seychellerna i vår och hämta med oss dem hem eller om vi istället tar dem via kurir hem. Vi har lite tid på oss och just nu känns det lite skönt att i lite lugn och ro få på planera för allt det här och landa i att de kommer hit. Jag är säker på att mina katter inte kommer att ta emot dem med öppna tassar. Det blir en utmaning vi har framför oss, att integrera dem i vår familj. Just nu ligger mycket av vårt fokus på att få dem stora, friska och starka så de är så rustade det går för resan hit. För även om de stora penseldragen är gjorda så kvarstår mycket detaljer för att tavlan ska bli komplett.  Men det är en väldigt spännande tid just nu.

Kostnaden för att adoptera ett djur (tror priset inte skiljer så mycket mellan hund och katt) så här med ”all inclusive” alternativet är ungefär som att köpa en raskatt. Vi landar någonstans runt 12 000 kr per katt. Katthemmet fixar då också med resburar. De får inte sitta tillsammans. Eventuella veterinärskostnader på vägen kan tillkomma.

Men vad som också indirekt ingår i priset är att lidandet stoppas här och nu för denna lilla kattfamilj. Amazon kommer aldrig att få kattungar. Prasslin kommer aldrig att bli pappa och för alla sanna kattvänner världen över är detta goda nyheter. För världen behöver inte flera förvildade husdjur. Vi måste komma till ett läge när vi får detta problem under kontroll.

Själv tror jag att vi måste komma till ett läge när djuren får tillbaka sitt ekonomiska värde och därmed behandlas som de ska behandlas. För pengar är det enda vi människor förstår att värdera. Jag önskar att jag slipper höra flera ”Oj, så dyra katter!” med innebörden att de själva ALDRIG skulle lägga motsvarande summa på en katt. Särskilt som jag vet att de som säger det däremot skulle lägga motsvarande summa, utan att blinka, på t e x en ny soffa. En soffa är ett dött ting som vi när den är förbrukad kastar på en soptipp med en lättnads känsla. När mina katter dör sörjer jag dem, för de har gett mig sitt hjärta och jag har gett dem mitt. Jag har inte gett en enda soffa mitt hjärta under mitt liv och det är jag stolt över! Jag tycker katterna har rätt pris och sofforna (prylarna) fel,  men det är mina åsikter. 

8 svar till “Seychelle Animal Wellfare Society”

 •  Jasmin skriver:27 november 2019 kl. 12:22 e m
 • Verkligen knepigt att det är helt okej att ge så mycket pengar för en soffa som snabbt blir sunkig. Men ännu knepigare att man inte vill ge en enda krona på en livs levande katt som ger så mycket kärlek i betydligt fler år. Det är faktiskt konstigt.
  •  Eva Eriksson skriver:27 november 2019 kl. 1:01 e m
  • Ja du och jag tänker lika. 
 •  Sven skriver:27 november 2019 kl. 12:27 e m
 • Oj, så dyra katter! Hahaha, just kidding! Hahaha, I kill myself! Nej, skämt åsido, det är storartat av dig gamle hedersknyffel att du förbarmar dig över de små liven. Hoppas få se dem i vårdagar.
  •  Eva Eriksson skriver:27 november 2019 kl. 1:01 e m
  • Ok…lite snopet att jag skulle asgarva nästa gång jag hörde det. Det var oväntat och roligt! 
 •  Monika Andersson skriver:27 november 2019 kl. 5:28 e m
 • Ni är verkligen riktiga människor Eva!! Jag blir alldeles varm i hjärtat av att läsa att dessa små ultottar ska bli en del i er familj. 
  •  Eva Eriksson skriver:28 november 2019 kl. 5:51 f m
  • Tack Monica  ja det är en spännande tid vi har framför oss. Kram
 •  Eva Enblom skriver:27 november 2019 kl. 10:40 e m
 • Allt levande borde ha samma värde.  Det värmer verkligen i hjärtat att höra er berättelse. Och genom en så enkel sak som kastrering räddar man många, många, många liv som annars kanske skulle få leva ett tufft och hårt liv.  Håller tummarna att allt kommer att gå enligt er plan. 
  •  Eva Eriksson skriver:28 november 2019 kl. 5:53 f m
  • Tack Eva  javisst är det så. Ja jag hoppas också att allt går enl plan . Vi håller tummarna att vi får hem dem som ungdomar i vår. 

2 tankar på “Seychelle Animal Wellfare Society

 1. Hej vi är två väninnor som bodde på Mahe i sju år. Under åren hittade Gunilla sex katter som hon tog med sig till Europa när vi flyttade. Vi känner också Ella. Hon är fantastisk. Vi tog katterna med Emirates de är bäst, allt gick över förväntan bra. Vill ni ha råd från oss gällande transporten och annat, skriv till playtime.seychelles@gmail.com.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.