Amazon

När man är så modig, att man med fara för eget liv, trotsar jättar för att rädda sin lille inburade bror så behöver man ett starkt namn. Ett namn som faktiskt beskriver det modet. Jag såg henne som en modig Amazonkrigare och så fick hon sitt namn.

Väl infångad frästes det en del och spottades också från Amazon. Jo båda kan spotta till sitt fräs! Lite kul då vare sig jag eller mannen råkat på det förut.

Prasslin var vår lilla bro. Han stod mellan två världar med två tassar i varje läger.

Han hade precis lärt sig att människor inte är så hemska och det förmedlade han genom att ligga med sin lilla underbara mage i vädret och visa syrran hur mycket han litade på oss.

Amazon var uppriktigt skeptisk. Hade brorsan blivit drogad kanske? Men det var trots misstanken svårt att låta bli att äta allt gott som bara magiskt fanns där. Amazon åt så magen var rund. Efter en dag slutade hon helt att fräsa och spotta. Hon ville inte vara med oss, men hon hade ju äntligen fått tillbaka brorsan och åh himmel vad gott det var med all denna mat!

Vi hade jobbat hårt på att få Prasslin tam det dygnet han var ensam, då en tysk familj kanske kunde ta honom. När det nu var två så var det inte längre aktuellt och då började vi fundera i banor att ta hand om dem själva och adoptera in dem i vår familj.

Karolina berättade om hur hon adopterat sina hundar från Seychellerna, och om Ella som drev katthemmet på Mahé. ”Hon hjälper till och tar hand om allt det praktiska” sa Karolina.

Ella driver en sida jag redan följde på Facebook. Vi hade faktiskt ändå tänkt att besöka Ella då jag hade med mig kattleksaker från Sverige till henne. Mina katter har mer leksaker än vad de hinner leka med och katthemmet på Seychellerna såg inte ut att ha några leksaker alls.

Efter två dagar trädde Amazons karaktär fram mer tydligt. En jättemysig tjej som vi faktiskt fick att leka. Förvildade kattungar leker inte spontant upptäckte vi. De får man lära leka. Kolla hennes söta små målade naglar.  En liten tjej med klös! Amazon är både kelig och busig.

Så nu tänkte jag att ni, liksom vi, ska få vara med och se hur det går till att adoptera katter från tredje land. Men innan vi lägger fokuset där och överöser bloggen med kattungebilder så ska ni få följa med till katthemmet på Seychellerna och träffa katterna som bor där idag.

Amazon med lekmus

2 tankar på “Amazon

  1. Pingback: Amazon och Prasslin berättar via Kaisa | Herrsjökräftans kattblogg

  2. Pingback: Seychelle Animal Wellfare Society | Herrsjökräftans kattblogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.