Coco

Seychellerna är en ögrupp i Indiska oceanen. Huvudön heter Mahé. Den näst största ön heter Praslin. Det uttalas Pra-lä, men när vi åkte till Seychellerna första gången visste vi inte det, så vi kallade ön Prasslin tills vi blev rättade.

Vi har varit på just Seychellerna flera gånger över åren, och har lite svårt att lämna dessa fantastiskt vackra öar. Vi kommer tillbaka igen och igen. Själv har jag följt öarnas utveckling sedan 2005 då jag åkte första gången.

Denna semester spenderades uteslutande på Mahé. Vi bodde på ett underbart hotell som drevs av en Tjeckisk mycket trevlig kvinna.

Det finns ett ordspråk att man kan värdera ett land utifrån hur de behandlar sina djur. Som tur är för Seychellerna så är det oerhört vackert med en fantastisk natur och underbara stränder. För skulle man värdera Seychellerna efter hur de behandlar sina hundar och katter skulle det inte värderas så högt, tyvärr!

Det är ett paradis men det har sina baksidor och sitt helvete. Turisterna kommer med mycket influenser till Seychellerna och åtminstone en positiv influens är en bättre syn på hundar och katter. För de som bryr sig om hundar och katter är nämligen nästan uteslutande turister.

Katten har fördelen att den även här anses som ett djur som klarar sig själv. Det är varmt året runt här så den största utmaningen är mat. Hunden har inte samma ”tur”. Visst finns det även förvildade hundar som den här på bilden, men en del är tyvärr i människans tjänst.

Som djurvän är Seychellerna därför alltid lite tudelat.

Jag älskar naturen som är fantastiskt omväxlande. Fåglarna är otroligt vackra, med djungelljudande kvitter. När kvällarna skymmer lämnar flyghundarna sin dagplats i djungeln och börjar flyga mot havet, det är så mäktigt!

Det finns både djungler, höga berg och vattenfall och underbart fina vita stränder och ett varmt inbjudande hav. Under havets yta finns massor med färgglada fiskar, bläckfiskar, sjöstjärnor med mera. Det är bara att välja vad man vill se och göra. Det finns inte heller några farliga djur på Seychellerna.

Sötvattensjö

Jag ser dock alltid djuren på våra resor. Det finns djur som behandlas väl, men det finns också väldigt många djur som är i behov av hjälp och djur jag inte kan göra något alls för mer än lida med dem.

Det första som mötte oss denna semester var hotellkatten Coco.

Jag blev för första gången riktigt glatt överraskad. En fantastiskt fin katt! Den finaste jag sett under mina år på Seychellerna. Kunde inte låta bli att kommentera och blev därmed omeddelbart vän med hotellmanagern. Kvinnan som ägde honom (eller kanske mer korrekt som ägdes av honom) var som jag tidigare nämnt Tjeckisk.

Coco är en stor del av hennes liv även om hon i grunden är hundmänniska. Ju mer vi lärde känna henne desto mer insåg vi att vi hade massor gemensamt. Det visade sig att hon adopterat inte en men två hundar från Seychellerna, båda räddade från bedrövliga situationer.

Båda hundarna bor idag hos hennes familj hemma i Tjeckien och Holland. Första pinnen hon skulle kasta till Lady blev lite av en ögonöppnare. Hunden lade sig ner och skakade och grät när hon såg pinnen. Det säger en hel del mer än man vill veta. Karolina, som vår numera Tjeckiska vän heter, är inte som jag en hönsmamma, utan hon kämpade på med att kasta pinnar tills Lady slutade skaka och vara rädd och fick en ny sund förståelse för hur pinnar skulle användas.

Coco fann hon som kattunge under sin bil. Hon är säker på att någon placerat honom där. Även han var i rätt bedrövligt tillstånd. Hon tog hem honom och han stannade. Hon har nu fixat med alla sprutor, chippning, kastrering och pass så när hon åker tillbaka hem så följer Coco med henne. Coco rör sig tills vidare helt fritt på hotellet. Det innebär att han kommer till ditt rum. Det får man helt enkelt acceptera när man bor på Villa Vanilla. Det var inte något som just vi hade något problem med, tvärtom.

Visst är han söt?

1 tanke på “Coco

  1. Pingback: Seychelle Animal Wellfare Society | Herrsjökräftans kattblogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.