Poängen går till…

Jag vet inte om alla med smarta katter har eviga utmaningar som vi, men jag tror det. Här hemma är Pantheon den som utmanar oss. .. mest. Man kan nästan se det som en tävling…

Jasså? Ja, skönt med lagom utmaningar som att komma under madrassen. Nog så krävande faktiskt.

Pantheon vill gå långa promenader och när han släpps ut finns det märkliga staket och nät som hindrar honom från att utforska sitt revir. Människorna kallar det kattgård. Vi har tvingats bygga om och bygga till vår kattgård många gånger då Pantheon klurat ut nya sätt att komma ut. Allt för att nå sitt fullständiga revir som inte stämmer överens med mänskliga små stolpar och nät.

Plötsligt och utan förvarning går det inte att hitta Pantheon i kattgården. Den lille har nu slugt gått i dagar och letat efter hål i murarna och plötsligt funnit ett.  Här har vi en liten youtube-film som visar en snygg rymning från förra sommaren. (1-0 Pantheon) När vi sedan vill att han ska visa oss hur han rymt så går han formligen runt och visslar oskyldigt med framtassarna på ryggen gående på baktassarna och tittar oskyldigt åt alla andra håll än just på hålet (nej, ok, kanske inte, men om han kunde så skulle han se ut precis så!) Till slut hittar vi hans rymningsplats och täpper till.

Rackarns… (Ställningen är 1-1)

Samma resa uppstår när vi på kvällarna stänger in honom i sovrummet. Nu ska här sovas och mysas, inte utforska hela huset eller jaga brorsan eller stackars Pollux genom det. Nej, nu ska vi bara vara och ha det så där mysigt som inredningstidningarna visar när katten ligger på en liten fin fäll på sängen. Allt det där som katter ska vara så kända för. Den som beskrivit katter så har i alla fall aldrig haft bengal!

De kan däremot ha haft en Pollux…

Kvällarna börjar med hoppande mot dörren.  Till slut tröttnar matte, vi har varit ute och gått i över en timme och åtminstone matte är trött. Katt-TV sätts på och mat finns att tillgå och underbart mysiga sovställen hos matte och även den egna klösmöbeln om man mot förmodan inte skulle vilja vara hos matte. Kattlådan skjuts resolut framför dörren i hopp om att den ivrige ska lägga ner sina ekvilibristiska försök att öppna dörren. En förhoppning som visar sig vara överdrivet positiv. (Ställning 2-1)

Till slut har Katt-TV gjort sin magi även denna kväll och lugn anländer även till husets bengaler. Ställning 2-2 (jo, matte har kämpat sig till den poängen med tv och kattlek).

Men ❤ … så blir det bonusutdelning. För det finns väl inget mysigare än bengaler va? ;). Vi säger väl 3-2 då…

Liten söt och slug vinnare, inte sant 

9 svar till “Poä

9 svar till “Poängen går till…”

 1.  Siv skriver:30 oktober 2019 kl. 12:01 e m
  •  Jasmin skriver:31 oktober 2019 kl. 7:15 e m
  • Ja se där vilken liten buskatt med huvudet på skaft minsann. ❤
   •  Eva Eriksson skriver:2 november 2019 kl. 7:08 f m
  •  Sven skriver:31 oktober 2019 kl. 7:23 e m
  • Härligt med Polleman som lagt ribban för svåra lägen och knepiga situationer. Vi får hoppas att han lyckades uppbåda alla krafter och till buds stående medel och faktiskt lyckades kravla sig ut under madrassen!
   •  Eva Eriksson skriver:2 november 2019 kl. 7:10 f m Han har kravlat upp och ligger nu PÅ madrassen 
  •  Eva Enblom skriver:31 oktober 2019 kl. 7:44 e m
  • Det är spännande och roligt med intelligenta katter. Det händer alltid nya saker saker som man inte alltid är beredd på. Vår Sune öppnade också dörrar. Han hoppade upp på handtaget och vek tassen och vips var dörren öppen.  Torsten skulle göra likadant, det var bara det att han hoppade på den sidan där gångjärnen satt. 
  •  Majo skriver:1 november 2019 kl. 8:27 e m Vi har en bengal tjej som ibland kissmarkerar när hon går på lådan så matte får tvätta både vägg och golv och jag blev riktigt imponerad av er kattlåda, att jag aldrig tänkt på en sån låda så nu ska vi ge oss ut och köpa en.
   Vi har även en norsk skogskattsblandning som precis som Pollux blir osynlig när man gömmer sig men vår Dunderklump gömmer sig under mattan och INGEN kan upptäcka 7 kilos klumpen som ligger under mattan och svansen sticker ut hmm han är inte den smartaste katten men det kan man inte säga om Shiva bengalen, hon öppnar tunga skjutdörrar utan problem, byrån lägger man sig under och öppnar nedersta lådan underifrån sen hoppar hon i lådan och upprepar proceduren med nästa låda tills hon är nöjd så alla lådor och garderober öppnar hon och ”möblerar om” (läs slänger ut det hon inte vill ska ligga där). Tålamodet man måste ha som katt tjänare måste vara enormt stort!
   Vi nätade in vår altan med ”stålnät” hela vägen till taket och Shiva klättrade omedelbart upp till taket med klorna på nätet så den dagen vi bygger en riktig kattgård måste vi näta in även taket annars kommer hon jaga alla fåglar och grannens kaniner och givetvis klå upp deras katt som inkräktar på hennes domäner, hon är inte stor kroppsligen men egot är enormt!
   •  Eva Eriksson skriver:2 november 2019 kl. 7:17 f m Hej o tack för fin kommentar . Katter är fantastiska. Bröderna står upp när de kissar så en IKEA-låda (största modellen) löste problemet. Rymliga och bra lådor på hjul.Svara
  •  Eva Eriksson skriver:2 november 2019 kl. 7:07 f m. Tack för kommentar 

3 tankar på “Poängen går till…

  • Haha, ja, det är en risk förstås. Hamilton använder lite klor ibland för att få tag på råttsvansar som far över tvn. Jag har gått över till cat games nu, det finns ett med tecknade möss som far över tv:n, men det kanske inte är något att rekommendera i ditt fall då. du får säkra tv:n först 😀

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.