Snabbmat

Någonstans går mattes och Pantheons åsikter om snabbmat isär.

Snabbmat, tänker Pantheon, blir man inte alls tjock av! Tvärtom krävs det god fysik att fånga den, fortsätter han sin tankebana när han hoppar efter snabba små byten.

Inte blir man särskilt mätt av det heller, fortsätter han. Pantheon smaskar ljudligt och omständigt i sig en insekt han just fångat och hoppar därefter vigt efter nästa.

Det man däremot verkligen kan säga är att det är fantastiskt underhållande. Jag gillar allt med snabbmat, beslutar han snabbt. Smygandet, själva jakten och så måltiden, fantastiskt är det!

13 svar till “Snabbmat”

 •  Jasmin skriver:27 oktober 2019 kl. 11:27 f m Allt är ju en tolkningsfråga och helt beroende på vem man frågar. 
  •  Eva Eriksson skriver:2 november 2019 kl. 6:55 f m Så är det 
 •  Sven skriver:27 oktober 2019 kl. 11:32 f m Man undrar ju förstås vilken mat som är snabbast? Människans eller katternas? Svaret är uppenbart: Katternas! 
  •  Eva Eriksson skriver:2 november 2019 kl. 6:56 f m snabbast o roligast i världen tycker Panthis
 •  Eva Enblom skriver:27 oktober 2019 kl. 4:39 e m Hehe… jag kan sträcka mig till myror, sen tar det stopp.  ….som sagt, snabb mat, det beror nog på vem du frågar…
  •  Eva Eriksson skriver:2 november 2019 kl. 7:00 f m Nu delar inte Panthis någon större kärlek för myror. Tvärtom faktiskt, han är rädd för dem. Han har gjort flera missar med just myror. En gång ville han komma upp högt och trodde en myrstack var en bra spanplats. En annan gång satte han sig på några ilskna myror. Insekter är roliga, myror är hemska! 
   •  Eva Enblom skriver:2 november 2019 kl. 5:39 e m
 •  Satu skriver:28 oktober 2019 kl. 5:03 e m
 • Systern Liisa år gräshoppor som snacks i somras. De var väldigt grispiga
  •  Eva Eriksson skriver:2 november 2019 kl. 7:02 f m Ett släktdrag det där kanske. Trollsländor är underhållande också. 
 •  Linda skriver:28 oktober 2019 kl. 8:47 e m
 • Det är nog speciellt för katterna att hitta och fånga sin egen snabbmat! Noomi åt också en och annan gräshoppa i sommar och även en del ollonborrar ,ganska stora, bruna brummande skalbaggar. De fastnar gärna i mitt hår och orsakar då en visst uppståndelse vilket ingen av katterna förstås. Noomi brukar spy upp dem om det blir mer än 1-2 stycken men Elvis verkar ha mer stål i magen. Noomi har utvecklat ett stort intresse ,just denna sommarsäsong,för att spana och lurpassa och fånga möss. Det håller i sig även nu i höst.Senast idag fick hon tag på en stackars mus som jag försökte ”rädda” men chocken hade redan påverkat den så den dog. Noomi vet precis var dessa ställen är och går dit, mycket målmedveten. Hon äter dem dock inte(än)
  •  Eva Enblom skriver:29 oktober 2019 kl. 9:15 e m Javisst är det skönt när dom fyrbenta vännerna hjälper till att hålla råttor och möss borta från huset nu när kylan kommer. 
   •  Eva Eriksson skriver:2 november 2019 kl. 7:07 f m Ja det är bra och behövs 
  •  Eva Eriksson skriver:2 november 2019 kl. 7:06 f m Duktiga jägare är de verkligen! Möss är det nog ändå bra om de håller ner lite i antal. Vi har haft väldigt mycket möss i markerna runt oss i somras och katterna tog massor. Men jag vet att de förökar sig snabbt oxå så jag försöker låta dem ta. Men ibland räddar jag oxå. När fåglar flyger in i kattgården blir jag bara ledsen. Har ju försökt rädda vildlivet med kattgård och ändå händer det. De är så snabba!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.