Katt-TV

Nytt inlägg på Grannliv, klicka här.  🙂

Matte i huset har fastnat för Netflix’s spanska serier och efter den dagliga kattpromenaden har kvällsrutinerna här hemma blivit matdags i sovrummet och därefter mys med matte. Inte så att katterna älskar spanskt, men de finner sig i det. En eftermiddag förra veckan var vädret så uselt så det var helt ärligt ingen mening att ens försöka gå ut med katterna. Inga kritiska blickar i världen kan få bort ett ösregn, men att stå mitt i det och försöka förklara för katterna att ja, det ser ut så här och det är bara att gilla läget, tilltalade inte alls. Mannen kontrade med, men katt-tv då?

Sagt och gjort, vi samlades som vanligt i sovrummet men denna gång blev det ingen spänning alls…

Förstår inte vad du pratar om matte, hur spännande som helst… kolla den där röde!

Va? Vänta nu… Vad händer?

Han bara försvann!!! Hur kan du säga att det här inte är spännande?

Vi har en ”missing animal”, finns det inte någon viltjour man kan ringa? Vänta han kanske är bakom här någonstans…

Katter tittar lite mer aktivt på tv än vad vi människor gör, men deras handling kanske ändå inte är så långt från mina deckare där det också försvinner folk. 

Efter ett intensivt tittande, som involverade både fågelkvitter, några musklipp och ett antal ekorrars jakt i ett träd, så lugnade faktiskt alla katter ner sig och somnade! Matte kunde då återgå till sina spanska serier och lugn rådde i hemmet.

Ett tips för er med överaktiva katter alltså, sök på youtube på ”katt tv”. Har efter ett inlägg på Facebook fått positiv respons från flera av mina vänner som numera låter familjetittandet börja med katt tv under barnens protest ”Kan vi inte titta på nått annat?” Svaret är enkelt… ”Nej, nu tittar vi på katt tv!” 

Detta är familjer som älskar sina djur <3, underbart! Om man tröttnar på själva ”katt tv” så kan man roa sig med att titta på sina katter som är allt annat än uttråkade. P.s det finns kattmusik också, men det kräver musikaliska katter, eller hur Panthis? 

Nä… nu förstod inte jag alls. Fast katt-tv är roligare! Visst?

8 svar till “Katt tv”

 • Eva Enblom skriver:8 oktober 2019 kl. 8:05 e m
 • Haha.. har ni inte hört talas om bra kläder?  Nää det är nog mysigare att vara inne och kolla katt tv. Det regnar ju vilken dörr man än går ut genom, även om katterna ibland tror att det är regnfritt vid nästa dörr 
  • Eva Eriksson skriver:13 oktober 2019 kl. 10:47 f m
  • Haha, ja precis så med dörrarna är det. Vi tar nästa dörr där är det nog bättre väder 
 • Jasmin skriver:13 oktober 2019 kl. 9:20 f m
 • Katt-TV? Åh, det måste testas här hemma genast.
  Ja musikaliska katter och hörande katter behövs om man ska ha kattmusik 
  • Eva Eriksson skriver:13 oktober 2019 kl. 10:47 f m
  • ja det förstås, de måste kunna höra också. Kanske blir samma problem med katt-tv som har lite lockande ljud. Ska bli spännande att få höra om det fungerar även på döva katter. 
 • Sven skriver:13 oktober 2019 kl. 9:29 f m
 • Man undrar om det finns katt-tv med bara katter som skådespelar för andra katter? Men det kanske inte är lika intressant som om skådespelarna istället är potentiella bytesdjur. Kul idé iallafall. 
  • Eva Eriksson skriver:13 oktober 2019 kl. 10:50 f m 
  • De blir inte så positiva om det skulle komma in andra katter i tv-rutan tror jag.  de tror att det de ser på tv:n är någon typ av sanning. Risken om man skulle visa andra katter är ett herrans liv och revirmarkerande  Vi nöjer oss nog med bytesdjurstittande.
 • sr. Carina/Kicki skriver:13 oktober 2019 kl. 11:15 f m
 • Å, så synd att jag inte kan koppla youtube till TV:n… får visa Robin katt-TV:n på laptopen i stället! Tack för tipset!
  • Eva Eriksson skriver:13 oktober 2019 kl. 1:17 e m Det funkar det med. Häromkvällen körde jag en ny variant. Själv tittade jag på tv:n och i mitt knä låg Pantheon och lagom så han såg det hade jag mobilen i min hand och där körde jag katt-TV. För honom är det storbilds tv tänker jag. Det var en win-win. När han somnade stängde jag av hans underhållning. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.