Action i fårhagen

Ja, då var man alltså tillbaka i fårhagen och efter att ha dubbelkollat med Polle så är jag alltså ett rovdjur och fåren är bytesdjur. Undrar om jag kan byta ut dem mot något mindre djur?


Jag kan höra honom”Nej, nej, din dumsnut. Bytesdjur Pantheon, inte utbytesdjur!” Ja, jag förstår väl det men man kan väl skoja?

Denna gång tog vi oss genom hela hagen för att upptäcka att en gran hade vält in i fårhagen. Alla får följde oss som vanligt och gjorde antagligen upptäckten samtidigt som vi.

En viss olustkänsla infann sig när jag insåg att fåren utforskade granen för att vi lett dit dem. Det blev att raskt hoppa in i hagen igen och kontakta mannen och be honom kontakta markägaren och samtidigt ta sig till andra sidan av hagen. Det fungerade fint. Gänget hängde på

De är faktiskt väldigt sällskapliga och jag brukar sätta mig på en sten och ha Pantheon på axlarna och prata snällt med dem alla och Pantheon ligger lugnt på mina axlar och spinner. Jag har ingen känsla av att han spinner för att han är rädd. Häromdagen gick han ner från mina axlar och nosade på ett får som nosade tillbaka. Då lade min lilla leopard öronen bakåt och burrade upp svansen något som dock gick fåret fullständigt förbi.

Tveksam om de tvättar sig ordentligt matte, den luktade mer och mer ju närmare jag kom.

Denna gång dröjde det dock inte länge innan markägaren fixat bort granen och jag tror egentligen inte fåren hade lyckats rymma, men det kändes ändå skönt att säga till och veta att de är i säkerhet där de är. De har blivit en liten del av vår dagliga promenad och de har en stor och fin hage att bo i.

8 svar till “Action i fårhagen”

 1. Jasmin skriver:29 september 2019 kl. 9:08 f m
  • Eva Eriksson skriver:5 oktober 2019 kl. 9:42 f m Visst är de fina ❤
 2. Eva Enblom skriver:29 september 2019 kl. 10:13 f m Vilken tur att ni kom och såg och att ni fick tag på markägaren. Inte kul när djuren kommer på fel sida staketet. Vad kul att Panthis finner sig så bra med fåren. Lite spännande är det nog, eller hur Panthis?! 
  • Eva Eriksson skriver:5 oktober 2019 kl. 9:23 f m Jag tror egentligen inte att de var i någon fara men det kändes ändå skönt att trädet var borttaget och stängslet lagat när vi kom nästa gång. 
 3. Sven skriver:29 september 2019 kl. 12:49 e m Ännu ett träd som fallit? Det var väl inte så länge sen som en gran föll alldeles i närheten av fårhagen om jag inte missminner mig. Skönt att ni var på annan plats när den föll iallafall.
  Så noggrann hygien som en katt har är det nog inte många djur som har. Men det är ju lite skillnad på pälsen också. Fina bilder som alltid. 
  • Eva Eriksson skriver:5 oktober 2019 kl. 9:23 f m Det var samma träd, lite sen rapportering här  dock har det fallit ytterligare ett, men det är i skogen över stigen.
 4. Monika Andersson skriver:29 september 2019 kl. 2:10 e m Tack Eva för dina underbara bilder och berättelser från er familj! Kram!
  • Eva Eriksson skriver:5 oktober 2019 kl. 9:24 f m Monika, vad roligt.  Saknar dig. Tack för att du kommenterar. Hoppas så allt är bra med dig. Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.