Echo – Den nya kattgården

Drömmen om att flytta ut på landet och bygga kattgård har realiserats i omgångar. Vi började med kattburen som fortfarande är väldigt bra att ha om vi behöver begränsa katterna men ändå ge dem en liten uteplats. Hur den blev till om kan ni läsa här.

Vi fortsatte att inhägna hela baksidan så katterna kunde vara med oss när vi var ute och om det kan ni läsa här. De har hänt en del på baksidan sedan jag skrev den bloggen ser jag. Vi jobbade mycket på att lumma till gräsdelen och göra det mera spännande och på så sätt kom dammen till.

En dröm jag haft sedan vi flyttat hit är att få möjlighet att köpa skogen utanför dammområdet och sedan bygga ut ordentligt till katterna. Först realiserades markköpet och vi har nu ägnat två somrar åt att röja upp marken. Det finns mera att göra, men stigar och gångar har skapats så vi kan ta oss fram överallt i skogen och plötsligt hade det bildats en ca 150 kvm väldigt nära kattgården som vi inte skulle kunna nyttja på något vettigt sätt. Vi började leka med tanken på att göra om det till kattgård och när semestern nästan nått sitt slut så fick vi fart och mannen byggde kattgården. En tunnel snickrades och anslöts till den befintliga kattgården och sedan plötsligt var kattgården klar.

På den internationella kattdagen invigde vi kattgården med bandklippning och lite passande dryck (till de med två ben). Katterna fick istället fundera på vad som tagit plats i slutet på deras kattgård. Vilket visade sig vara en tunnel med en dörr. På den här bilden har vi hunnit måla den. Dörren har försetts med en liten hasp så denna del kan stängas vid behov.


Dörren öppnades och ut for… två bengaler…

… och en Pollux! För det här med dörrar och tunnlar är ingen utmaning för en katt!

Nätet vi använder i våra kattgårdar är köpt på Granngården (länk till det i länkad inlägg ovan). En del katter gnager sig igenom detta, men mina har aldrig gjort det. Så för oss har det fungerat alldeles utmärkt.

Första dagen fångade Pantheon tre möss på ca en och en halv timme! Andra dagen var det mera lite slapp och lugn i hägnet.


Matte köpte i helgen en fjärde katt för att visa att detta är ”kattland”.

Inhandlad på det lokalt på Det lilla Hönshuset. Har ni vägarna förbi dessa trakter någon gång så rekommenderas det varmt.

4 svar till “Echo – Den nya kattgården”

  1. Eva Enblom skriver:16 augusti 2019 kl. 6:16 e m Ja vad behöver man mer?! ? Vilket paradis ni fått både för två och fyrbenta! ??
    • Eva Eriksson skriver:18 augusti 2019 kl. 11:30 f m Ja, det är verkligen kanon! Tack för kommentar. 
  2. Jasmin skriver:18 augusti 2019 kl. 12:40 e m Ojojoj!!! Så häftigt. Tänk så bra dina katter har det. ❤ ❤ ❤
  3. Sven skriver:18 augusti 2019 kl. 1:56 e m Det är skojigt att komma ut till er och kika vad som är nytt. Alltid har ni nått spännande projekt på gång. Dynamiskt! ??

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.