Kan man lära en gammal katt sitta?

Svaret är ja. Alla mina katter kan sitta på kommando. Men det är inte det jag vill ta upp denna gång.

Jag har gjort ett ställningstagande att ha mina katter på samma sätt som man har hund. De har lyxen att ha en egen kattgård och utöver det går jag med den i koppel, för även med 300 kvm inhängnad så räcker det faktiskt inte helt för katterna.

Benalerna vandes tidigt vid koppel och det är förstås att föredra att lära dem tidigt. Pollux är en skyggare katt som avskyr koppel. Men då jag nyligen förstått att även han vill utanför kattgården ibland så har vi börjat träna honom att gå i koppel lite och han är nu 14 år gammal. Lättast är att göra det utomhus då deras nyfikenhet tar över och då kan fokuset på kopplet släppas lite mera. Sätter man på Pollux en sele inomhus lägger han sig platt och väntar på att man ska ta av den.

Pollux ligger mycket även ute och vänjer sig så vid koppel och sele, hans stil är lite krypande. Detta är dock en vanesak och vi är på lugn mark med honom så han kan vänja sig i lugn och ro.

Jag ligger inte alls och slappar, jag jagar.

Spejar och spanar gör jag, inget slappande här inte.

Jag jobbar på att smälta in så mitt byte inte ser mig

Oupps, bort med kameran… ok då, jag vilar lite… 

Det behöver inte vara så långa turer så här i början. När vi kommer tillbaka till kattgården är det lugnt och katterna får mat och därefter är det sovstund och då kan matte blogga 

4 svar till “Kan man lära en gammal katt sitta?”

 1. Jasmin skriver:18 juli 2019 kl. 8:22 f m Men åh så söt han är. Så kul att han också får speja runt i djungeln! 
  • Eva Eriksson skriver:18 juli 2019 kl. 8:23 e m Ja, hihi, kul att han vill!
 2. Eva Enblom skriver:18 juli 2019 kl. 12:30 e m Tänk att ute kunna få vara
  Tack matte, snälla rara
  Spana, smyga och krypa
  Kanske ett byte nypa..
  klart att jag i sele kan gå
  Gammal?! I sinnet ung som få!
  Kram på dig fina Pollux! ?
  • Eva Eriksson skriver:18 juli 2019 kl. 8:27 e m Åh så bra! ??

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.