Aspludd och ludd från Pollux

I våras for det vitt ludd i himlen, det var asparna som släppte sina frön. Jag har nog aldrig sett något liknande. Det berodde tydligen på den varma sommaren förra året. Med varma somrar kommer bränder och aspen vill fälla sina frön på bar mark (bränd mark). Med naturens smarthet listade asparna ut att det borde finnas sådan mark i år att släppa ner barnen på och så släppte man… ludd i massor. Så här såg det ut hos oss.

Men, nu var det inte det jag skulle prata om. Idag tänkte jag rekommendera ett redskap som åtminstone funkat väldigt bra genom åren med mina katter (ej bengalerna, de har inte så mycket päls). Det är en kam/borste som heter FURminator och när jag använde den tidigare idag på Pollux mindes jag aspluddet.

Det såg onekligen lite likadant ut efter min genomgång. Efter användandet av FURminator (som finns i åtminstone två modeller, en för korthårig katt och en för långhårig katt) kan man med fördel använda en karda, dessa finns på Granngården. Pollux älskar att bli kardad också, men ska man verkligen få bort lös päls så rekommenderar jag FURminatorn. Om man inte vill ha det överallt så kompettera med en karda.

Är ni osäker på om er katt gillar den (den kan nog upplevas hård) så försök att låna en av någon vän och testa den först då den är rätt så dyr och det är synd att slänga ut pengar om den inte accepteras. Pollux älskar den, men bengalerna tappar liksom mitten av kroppen när FURminatorn vandrar över den. De gillar å andra sidan inget kardande och behöver det inte heller.

10 svar till “Aspludd och ludd från Pollux”

 1. Jasmin Messner skriver:5 juli 2019 kl. 1:33 e mOj? Så mycket ludd från asparna! Har jag aldrig sett heller.
  Mina katter gillar inte FURminatorn heller….men jag brukar ta lite åt gången då särskilt Marängen fäller utan dess like.
  Vet inte vad jag ska göra med hennes päls för hon fäller oavsett hur mycket jag borstar henne….hon är som dina aspar hahaSvara
 2. Eva Enblom skriver:5 juli 2019 kl. 2:18 e mVad söt han är Polle. Gillade han aspluddet eller är det päls? ??
  FUR Minatorn är det den som de gör reklam om bla på mobilen? Elektrisk? Vår Frasse hårar mest men han gillar inte det elektriska så tyvärr tror jag inte att det skulle gå hem här. ??Svara
 3. Sven skriver:5 juli 2019 kl. 6:36 e mPolleman verkar gilla aspluddet. Kanske är det mjukt och skönt? Brandfarligt lär det vara har jag hört.Svara
  • Eva Eriksson skriver:6 juli 2019 kl. 7:25 f mJa nu har det förvandlats till aspar, ska bli kul att se om det blir en ökad tillväxt av dem nu efter detta år. Vi bör se nått inom bara några år (5 kanske?) Aspar växer fort!??

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.