Födelsedag och mattes dag

Idag är det mors dag och kanske mattes dag också? Igår fyllde i alla fall grabbarna 7 år! Då jag inte har ett exakt datum för Pollux så kommer jag från och med i år att fira även honom denna dag.

_JBA6740 copy

Sa någon smask?

Tyvärr glömde jag helt bort grabbarna igår så vi får fira dem idag istället med något smask och rolig aktivitet.  Pollux blir 14 år, vilket motsvarar 78 år. (Hur gammal i människoår är din katt?)

För sju år sedan igår föddes alltså H-kullen hos uppfödare Fribäcken (numera Khayal Bengals) 5 kattungar föddes som fick namnen Hercules (jätten i kullen), Homer (Pantheon) och Hamilton, två tjejer Hortensia och Hoya. Jag brukar visa lite kattungsbilder så här års och gör väl inget undantag i år.

_JBA6970 copy

Hamilton

_JBA6942 copy

Hercules längst till höger och till vänster två syrror och Pantheon

_JBA6980 copy

Pantheon (tror jag :-D)

_JBA6979 copy

Hercules längst till vänster, Hamilton på honom och Pantheon under Hamilton och så syrrorna längst fram i bild.

Om bröderna hade varit människor hade de nu passerat 50 och landat på 51 år!

För sju år sedan om exakt fyra dagar skulle jag också förlora min älskade Picasso till trafiken. Jag tyckte jag bodde säkert och hade jag inte haft tracker på honom hade jag inte ens fått tillbaka kroppen och antagligen aldrig fått reda på vad som hänt honom.

Det år sådana händelser som formar oss och gör att vi fattar de beslut vi gör. Jag har numera kattgård och går på promenader med mina katter, alltid med tracker på dem. Jag vill inte förlora en till till trafiken. Picasso hade tur, det gick fort.

Till och med när vi är ute på säkra marker har vi alltid sändare på katterna så vi kan hitta dem om skulle bli skrämda och springa ifrån oss eller bara följa någon spännande doft. Det kan hända, det gör det vanligtvis inte, men när det händer är det skönt med hängslen och livrem på det här sättet.

_JBA5737 copy

Det finns en katt till jag saknar mycket nu när vi firar födelsedag och mattes dag i en salig blandning och det är tjejen i gänget. Min lilla Pixie. Ren kärlek i den katten. En ursnäll (rolig) och rar liten katthona.

_JBA1193 copy060 - Kopia - Kopia

JBA_3227_0438

En liten trädgårdsmästarkatt som visste vart gräset inte skulle stå 🙂 Tog mig ett tag att förstå varför prydnadsgräs och buxbomsklot plötsligt låg bredvid rabatterna, uppdragna med rötterna, men sedan kom jag på henne… 🙂 Men det är många år sedan nu. Hon fick vara med oss i 13 år innan hon blev för sjuk. Jag minns mina pälsklingar med värme idag.

Nu finns vår blogg på Grannliv.se. Jag har inte riktigt fått klartecken ännu så vi får se om den synkar som den ska. Men jag drar igång nu så får vi se vilka tekniska fällor vi eventuellt ramlar i. Önskar er en trevlig valdag, morsdag/mattes dag eller bara en skön söndag!

 

 

3 tankar på “Födelsedag och mattes dag

 1. Tänk vad fort tiden går! Våra grabbar fyller 9 i november. Ofattbart!
  Jag tycker inte det var länge sedan du skrev om när Panthis och Hammis kom till er. 😉😁
  Vilka härliga bilder och underbara minnen dom ger. Ditt underbara gäng! 😻😻😻😻😻

  Gilla

 2. Fina bilder. Man minns dem väl. Särskilt Pixie som alltid föredrog att vara klädd i frack. 😁
  Önskar er också en fin dag ute på landet där det är mindre trafik än här i stan. Kattvänliga Vikbolandet!

  Gilla

  • Haha blev visst lite fel. Slog ihop lite för många högtider i min iver att effektivisera. Den 28:e fyller grabbarna, inte 25:e som jag skrev. Nåja vi får fira igen om några dagar 🤗😍😍Skickat från min Samsung Galaxy-smartphone.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.