Kabelsmaskande och frihet

Jörgen Andersson

Jag känner doften av något…

Hamilton är nästa katt som jag valt att ta till Kaisa för konsultation, bara problem med bengalerna tänker ni, men bengalen är en underbar ras, dock är den väldigt aktiv och därmed en krävande katt. De har ett starkt rörelsebehov som man inte ska underskatta.

Hamilton har sedan han var liten haft en förkärlek för sladdar som tyvärr aldrig avtog när han växte upp. Jag tänker att det kanske var kliande tänder som gjorde att han startade, men något annat måste ha fått honom att fortsätta, kanske brist på rörelse. Jag har också lagt märke till att Hamilton har mardrömmar så jag tänkte att Kaisa kunde få hjälpa till även med Hamilton.

Jörgen Andersson

Kommer du Hamme? Nja… någon har varit här också Panthis…

Hamilton var en rolig katt att prata med tyckte Kaisa, trevlig och social. Hamilton formligen älskar att kommunicera med husse och matte och när vi förstår varandra blir Hamilton uppspelt och lycklig. Hamilton gillar att balansera på saker och använda sin nos.

Jörgen Andersson

Som en liten detektiv går han fram genom hagen med nosen som främsta verktyg

Det kom upp mycket under samtalet med Hamilton. Men Kaisa förklarade att sladdar var inne som ormar var ute. De kan hugga Hamilton så snabbt att han inte kan komma undan. Hamilton blev förvånad. Han visste inte att sladdar kunde hugga tillbaka. Han gillade konsistensen på dem. Han förmedlade den till Kaisa som nu kan säga att konsistensmässigt påminner den om vingummi. Vad man får veta av sin katt :-D.

Jörgen Andersson

* sniff, sniff *

Även Hamilton har ett starkt rörelsebehov. Det är lite mer problematiskt än med Pantheon, för Hamilton har fortfarande problem med sitt högra knä vilket gör att han fått nöja sig med kattgården. Men om han slutar äta sladdar så kan han röra sig mera fritt inomhus utan tillsyn som vi tvingas till idag. Men då förklarade Kaisa att Hamilton måste gå förbi varenda sladd utan att smaska på dem.

hop

Samtalet var i torsdags och jag har haft honom inne precis så mycket han velat hela påskhelgen. Inte en sladd har han visat intresse för och mer och mer frihet har han fått. Han är jättekelig och mysig och lyssnar mycket mera när jag säger nej nu också. Vilket händer när han får syn på Pollux och vill bråka.

Jörgen Andersson

Faktum är att han lyssnar nu så mycket på oss att vi beslutade att ta med honom ut på en sväng i hagen idag. Efter bara några meter haltade Hamilton svårt. 😦 Jag tog fram ryggsäcken och tog in honom i den och satte mig framför och strök hans knä och pratade lugnt med honom.

Jörgen Andersson

Pantheon, som undrar vart Hamilton och matte tog vägen

Han satt ett tag i ryggsäcken och vilade benet. Sedan försökte vi igen och denna gång kunde Hamilton gå lite längre. Han lyssnade när jag sa till honom att ta det lugnt och tog det verkligen lugnare. Hamilton är verkligen smart och lyssnar och kommunicerar mycket mera tvåvägs än vad hans bror gör.

Jörgen Andersson

Bröderna utforskar vårhagen tillsammans

Pantheon kommunicerar högt och tydligt, men kanske inte alltid  mer än åt ett håll, han lyssnar lite dåligt på den andra parten. När Hamilton började halta igen tog vi och avslutade dagen och tog oss försiktigt tillbaka till bilen och hem och plötsligt har Hamiltons värld blivit större. SÅ underbart roligt!

Jörgen Andersson

Åh… *sniff, sniff *

Mardrömmarna då? Jo då, Hamilton har mardrömmar, men jag brukar väcka honom när jag märker dem och det tyckte Kaisa att jag kunde fortsätta med. Det är inte så att Hamilton har ett jobb att passa menade hon han kan somna om, och sova så länge han vill. Drömmarna kommer när Hamilton har ont berättade han och handlar om att han råkar illa ut och känner smärta. Hur vet jag att han har mardrömmar? Hamilton morrar när han har dessa drömmar. Drömmarna försvinner dock väldigt snabbt efter att Hamilton vaknat och är inget han bär med sig in i vaket tillstånd.

Bilderna är alla från dagens tur i hagen ❤

 

Kontaktlänk till Kaisa om någon mera behöver hjälp : <klicka här>

5 tankar på “Kabelsmaskande och frihet

 1. Hej! Jag är så nyfiken på hur det går med Hamiltons sladdsmaskande? Vi har en liten Bengal-tjej, Nelly 10 månader, som har ätit upp kablar och hörlurar som har förstört elektronik för tusentals kronor. Har du några tips? Skulle vara så tacksamt!

  Gilla

 2. När jag tar fram laddnings sladden till mobilen på morronen är Sixten med och ska leka. 😱Och envis som bara den. Som tur är får andra sladdar vara. 😊 När jag säger ”Nej” lyssnar han för det mesta, men inte när Anders säger ”Nej” 😉
  Vad underbart att Hamme kan vara med på promenader i hagen. Grabbarna ser ut att njuta i fulla drag. 😻😻☀️

  Gillad av 1 person

 3. Uttåg i sommarhagen (även för Herr H). Behjärtansvärt! Hoppas ni hinner med några gånger till innan kosläppet. Svensk vår är underbar! 😃👍

  Gillad av 1 person

 4. Här har vi också en sladdmumsare, tretton år gammal och sladdar är fortfarande oemotståndliga mellan
  varven… Men ingen nackdel enbart – jag har aldrig haft så lite kabelskatbon som nu.
  Det är skönt när man ser att deras tillvaro blir bättre. Findus kommuniserar mycket med oss. Framförallt verbalt, han har lärt sig att de där trögfattade tvåbeningarna begriper det bäst. Lyssnar gör han bra men man märker att när man säger något han inte gillar så varken hör eller förstår han vad man säger 😆

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.