Houdini gör det igen…

I början på sommaren hade min man och jag en kommunikationsmiss. Han öppnade kattgården för att få ut skräp och sedan gick han in i garaget för att hämta något, under tiden öppnade jag hos katterna så de skulle få komma ut i kattgården. För hur kunde de vara instängda när det var en sådan fin dag? Sedan gick jag in i köket och pysslade. När mannen kom tillbaka upptäckte han att de instängda katterna mirakulöst tagit sig ut…

Pollux3

Nej, inte mirakulöst, matte släppte ut oss! Men jag stannade ändå i kattgården.

Han ropade på mig och vi svor båda två över att vi inte hade pejlutrustningen på kissarna by default så att säga. Vi hade slappat till oss då katterna inte lyckats rymma från kattgården och att de alltid ska ha halsband på sig kändes onödigt och lite synd om dem. De hade denna gång inte hunnit så långt som tur var. Hamilton blev utsopad från grannens tomt och Panthis stod och vrålade i vår lilla skog, totalt oförmögen att komma på vad han skulle göra med sin frihet.

lång tunga

Hahaha Panthis, jag försökte i alla fall komma in hos grannarna, de har så mycket roligt och utforska och du stod där och var ”oförmögen”? Vad betyder det tror du? – Vet inte Hamme. Skulle vi ha snott med oss såna där pengar och sedan rymt kanske? Hamme, försökte du råna grannarna kanske?

Igår var det dags igen. Vi ägnade oss åt annat och Pantheon var urtrött på att vara instängd i kattgården. Han protesterade högljutt, men som sagt hans tjänare var upptagna med annat, så han ignorerades.

20180623_195917926090904676897184.jpg

Om man bara kunde få in ett par rejäla bomullstussar i öronen så man slapp höra honom, han är svårignorerad.

den vackraste13

Det är för att jag inte SKA ignoreras, Pollux, förståss.

Efter ett tag blev det tyst. Mannen var den som även denna gång upptäckte att något inte stämde. Tystnaden var kompakt över kattgården och Hamilton satt och tittade lite förvirrat hit och dit.

bröder

Inte ett dugg förvirrad matte. Sluta förolämpa mig, jag försökte ju bara tala om vart han gick så ni trögisar skulle fatta.

”Pantheon är borta!” sa min man och jakten påbörjades igen. För hur bra utrustning vi än har så nog sjutton är den borta när vi behöver den som mest. Jag drog ner mot skogen där vi hittade dem sist och mannen for iväg åt annat håll. Jag hann inte så långt innan mannen ringde och meddelade att ”Houdini är funnen, kom till framsidan!”

pANTHEON4

De hittade MIG också inte bara Houdini… såg förresten aldrig någon Houidini

Jag tog det långa benet uppför en rejäl backe och befann mig inom trädgårdens ramar och när jag tittade fram runt hörnet på framsidan såg jag bara en stege och ett par ben högst upp på stegen. Mannen… och Pantheon som hängde som en liten trasa på hans axlar och jag rusade fram för att fånga in honom (inte mannen, utan Pantheon) innan han verkligen rymde. Pantheon skrek i högan sky och jag grep honom hårt och for in i garaget och in i huset. Där var det säkert och den lille hade slappnat av när mattes hårda grepp plötsligt känts igen. Kattgården stängdes och Pantheon fick vara inlåst med övriga kattpojkar i kattrummet medan matte undersökte hur sjutton den lille krabaten burit sig åt för att komma upp på taket. När mannen kom enades vi om regntunnan. Ett hopp från den och upp på catio-taket. Det finns ett litet skydd, men är man tillräckligt skicklig och desperat så kan man nog komma förbi nätet.

blä3

Skicklig, inte desperat…

Ordningen är igen återställd och vi har avvärjt ännu en liten kattkris som av någon anledning är så vanliga i vårt hem. Puh!

pollux2

Det var INGA kattkriser förut för så där fem år sedan… just saying…

Hamilton3

Det var säkert lite tråkigt för så där fem år sedan… just saying… 

13 tankar på “Houdini gör det igen…

 1. Förlåt om jag skrattar men jag tycker era katter är så fantastiska, smarta och gosiga! Jag tror ni får lära er att ta ”letandet” litet lugnare och med mera skratt. Även om de tillfälligtvis är på rymmen så kommer de säkert tillbaka! De älskar säkert att bo tillsammans med er – det tycker jag allt i din blogg visat! Kram/macilane

  Gillad av 2 personer

   • Det luriga är – jag har sett hur vår katter burit sig åt – när det kommer en bil så lägger de sig platt på vägen oftast på kanten – om inte bilföraren då ser ”klumpen” på vägen och väjer för den, då blir katten överkörd, usch. De gångerna har jag ju varit i närheten så jag har kunnat påverka bilföraren. Men visst blir jag ruskigt rädd!

    Gillad av 1 person

   • Usch ja, samtidigt är det farligt att leva. 😅 Tänker att det är säkrare i kattgården, men första veckan när vi skulle inviga cation så kröp en liten huggorm in där. Där av alla ställen. Men trafiken skyddar jag dem från genom kattgården, de åker förbi vårt hus i 70 km i timmen ibland högre hastighet. Det är för snabbt för katter och särskilt Hamilton är morsk. Har förlorat katt till trafiken och vill helst inte upprepa sorgen jag kände när Picasso dog som inte hann bli 2 år ens en gång, han skulle ha fyllt dagen efter.

    Gilla

   • 70 km/tim – fy f-n. Då kan jag verkligen förstå er situation. Den trafik, som kan drabba våra katter är av naturliga skäl 20-30 km/tim.

    Gillad av 1 person

 2. Säga vad man vill, men med katter blir det både äventyr och spänning. Kanske lite mycket spänning och oro än som är bra för hälsan. Skönt att ni fick tag på rymlingarna så fort bägge gångerna. 😊👍

  Gilla

 3. Håhåjaja, liknande situationer händer här hos oss med. I början var det till att täta till alla kryphål från kattgården och nu är det mer mina egna misstag som gör att katterna kommer ut. Sicka äventyr man har då man har katt hihi 😉

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.