Pixies behandling

”Om tre veckor ska ni beställa ett återbesök!” orden fanns inom mig och i början på veckan tog jag tag i det och beställde, efter lite konsultation med mannen, tid på den absolut närmaste veterinärskliniken från huset så Pixie inte skulle behöva åka bil så långt. En vecka kvar. Sedan för två dagar sedan började Pixie spy igen. Nämen… rackarns. Det var annorlunda denna gång och trots att hon spydde mer än vi skulle önska var det aldrig någon fara för hennes liv. Men, vi ringde och rådfrågade och det blev skonkost i ett dygn och fortiflora, men trots det fortsatte Pixie att kräkas. Vi fick ägna den lediga dagen på jourkliniken i Valla, Linköping och där beslutade man till sist att Pixie skulle byta medicin. Men det var först efter att hon gått igenom diverse blodprovstagningar.

Pix

Hon såg glädjande nog ut att svarat bra på medicinen så vi gör ett försök till med ny medicin. Pixie spyr lite fortfarande, men det tar några dagar innan den gamla medicinen går ur kroppen så vi har hopp ännu.

Ja, mycket fokus på tjejen. Det hon har är giftstruma och den goda nyheten är att det går att bota. Något som vi ska satsa på till sommaren om det går som vi vill. Då kommer Pixie åka iväg till Jönköping och bo på deras klinik en vecka och under tiden genomgå strålning. Därefter har förhoppningsvis sköldkörteln krympt till normal storlek och därmed överproducerar den inte hormon längre. Ja, himmel vad man lär sig…

Nu hoppas vi att vi slipper flera bilder av tjejen i sjukhusmiljö och att hon blir bra av den nya medicinen så vi inte behöver åka till Jönköping i panik.blä3

Nä fy bubblan nu får det vara bra! Stackars Pixie! Sedan är det ju så att det finns flera katter i huset som vill ha en syl i vädret.

Tror jag nog Panthis… det var länge sedan vi hörde från…

vild

… från den vackraste katten!

… Pollux!

blä4

Pollux?

 

 

 

 

12 tankar på “Pixies behandling

 1. Ååh vad skönt att Pixie svarar så bra på medicinen och att struman går att bota. Jag har kollat din blogg lite då och då för att se hur det går…🤗 Vi håller alla tassar och tummar vi bara kan! Och vad härligt med knorr på slutet och ett gott skratt! 😻😻😻😻💕

  Gilla

 2. Lycka till Gnurglan. Skönt att det finns hjälp att få och att du har en matte och husse som månar om dig. Håller alla tummar jag har för att du blir frisk igen.

  Gillad av 2 personer

 3. Har opererats för knölstruma själv – kan inte föreställa mig att sköldkörtel-sjukdomar kan drabba katter! Det var hemskt! Håller tummarna för att Pixie blir helt återställd! 👍

  Gillad av 1 person

  • Tack! 😍 veterinären sa att det är vanligare än man tror bland äldre katter. Detta var lite tidigt för Pixies del. Hon var nog något yngre än vad var vanligt. Nåja, vi har gott mod och hopp och det är ju faktiskt inte bara behandlingsbart det går t o m att bota! Vilken flax.

   Gillad av 1 person

 4. Alltså slutklämmen på inlägget var bara såååå underbar! Tack för ett gott skratt 😆 Hoppas verkligen att det ordnar sig med Pixi❤ och att hon håller sig i form till Jönköpingsresan.

  Gillad av 1 person

  • Tack 😘 ja han sitter här och funderar på vad han ska berätta om. Viktigt att det blir bra säger han och att allt prickigt sover när han ska berätta så det blir bra… och intressant! 😉

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.