Ett litet avbrott, lerstövlarna

Nu gör vi ett litet avbrott i julkalendern och berättar om stackars Hamilton som säkert hade haft en väldigt trevlig men tydligen något våt dag i kattgården. Han kanske lekte lite runt dammen och så plötsligt måste något basalt behov gjort sig påmint. Den lille sprang alltså in och hoppade i lådan.

Hamme1

Ja, man kan väl inte gå i trädgården, är ju en väluppfostrad katt

Vi har extremt bra och klumpbildande kattsand i våra lådor och lille våte Hamilton måste kattlådan ha sett som en utmaning. Den klumpade och klumpade tills Hamilton var torr.

 

När så matte kom hem så hade lille Hamilton som stela lerstövlar på sig! Det satt hårt fast på hans hasor. Då matte raskt räknade ut att nästa naturliga kontakt med fukt hade varit Hamiltons kattunga och därefter kattmage så lyftes den lille protesterande in i duschen. Varmt eller snarare ljummet vatten spolades över hela Hamiltons leriga ben (och svans) och den lille fick fram ett av de få mänskliga ord han faktiskt lärt sig och haft väldigt stor nytta av nämligen ”Näääääää”, möjligtvis sa han ”määääää”, men betoningen låg inte i början så jag kan inte vara säker och ”näääää” verkade ändå mer logiskt.

Därefter blev de ingen deckare med matte. Hamilton och jag sitter nämligen varje kväll framför tv:n och kikar på deckare. Dvs matte sitter och tittar och Hamilton bidrar med mysfaktorn genom att sova gott i mattes knä, engagerad på sitt sätt.

Hamilton_slö

Tog honom några timmar att förlåta mig igen, men till slut låg han som han brukar.

hammeskånk

En liten ren tass ❤

5 tankar på “Ett litet avbrott, lerstövlarna

  1. Stackars liten! Kan tänka mig att lerstövlarna var jobbiga och sedan, som grädde på moset, utsättas för dusch! Det blir ju bara jätte usch!!!! Tur att det slutade väl iallafall 💕

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.