Lucka 18, jultraditioner

farbror_pollux

Hör upp ungdomar idag ska vi prata lite om mänskliga jultraditioner. Jag har läst på och vill förmedla för er… ja, kom du också Pixie så ska jag berätta för er om förr i tiden.

mys4

Åh så mysigt en saga. Vi har myst in oss. Vi är redo Pollux!

polux34

Nu ska jag berätta om tomten och vad han bidrog med på gården.

mys2

Tomten och gården är inte det samma sak? Vad säger du Panthis? Åh… han har somnat.

mys5

Nej, nej, inte den tomten, utan en vätte, en tomte. Oh himmel, en tappade tråden direkt och den andre somnade. Det här bådar inte gott. Men skam den som ger sig. TOMTEN! Så där ja, Panthis nu vaknade du visst…. då fortsätter vi… Tomten har många namn, har har t o m hittat ordet pixy som är helt jämställt med tomtegubbe.

pix6

Där ser man… tack så mycket matte för mitt namn, vet att du pratat om ett sagoväsen, men jag trodde inte att jag var döpt efter en liten skäggig gubbe. Där ser man och det finns säkert de som hittar skägget på mig direkt också. *mutter, mutter*

(Det är du inte heller hjärtat, du är döpt efter engelskans pixie som är ett helt annat övernaturligt väsen, mycket mera du. Hade ärligt talat ingen aning om ”pixy”).

Hur som helst ungdomar och ”pixy” så gällde det att hålla sig väl med tomten för annars kunde man drabbas av hans vrede.

pix2

Du får nog jobba lite på det där att ”hålla sig väl med” Pollux och den här ”pixyn” är en hon och hon har surnat till.

Åh, säger du det… men då ska man enligt sägen kunna blidka sin tomte med gröt.

mys1

Gröt? Du får nog klämma fram mer än gröt Pollux för att reparera relationen med vår pixy. Oh, vad man blir sömnig av att lyssna på Pollux sagor. Vi skramlar ihop lite godis till Pixie så hon blir go och glad igen och så får du berätta mer imorgon. Oj, vi har glömt… det är ju en lucka som ska öppnas också… här!

mys3

Vi syns imorgon…

 

 

 

 

 

 

 

6 tankar på “Lucka 18, jultraditioner

  1. Hahaha, gudars skymning så roliga bilder, och vilken söt saga, jag kom i julstämning direkt! Tack, och God Jul till dig hela sällskapet från matte samt Tintin Tiger, Findus Pipnos och Mårran Disa! 🙂 🙂 🙂

    Gillad av 2 personer

  2. Idag är det jag och bröderna Bus, borde ha gått upp för en timme sen och varit på jobbet nu. Istället ligger jag kvar i sängvärmen och drar mig… Tur jag kan flexa idag *gäsp*

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.