Lucka 12 – En julande på besök

Jag hoppar in som julvärdinna idag för jag har en rolig nyhet. Jag vann! Jag vann! Jag vann! Eller… kanske inte vann, men jag fick tröstpris. Ni kanske undrar vad jag fick tröstpris i? Jo, jag OCH alla husets katter tävlade för Kronans apotek. Temat var gladdjur och vi vann inte, det gjorde en jätterolig katt, men av alla husets katter var det jag som drog hem ett litet tröstpris. Här är bilden jag vann med.

trostpris

Mysandes vid dammen. Men nu går vi vidare med jultemat och idag presenterar jag en katt som idag inte finns med oss längre, men som var med och startade den här bloggen för länge sedan. För alltid i våra tankar så idag blir det ett minne från Picasso. Glöm inte att öppna luckan här.

Julanden 

_JBA4564_1925 copy

Nämen vad kommer där?

julande3

– Ho ho ho där lilla katt. Jag är julens katt-ande!

_JBA4566_1927 copy

–  Nej vad coolt, en ande! Är du genomskinlig kan jag ta på dig eller går min tass rätt igenom?

 

julande2

Nja… äh…

_JBA4313 copy

Coolt! Den gick rätt igenom. Mjurr! Bor du i en flaska? Har jag befriat dig får jag önska mig tre saker???  Jag vill ha räkor, skinka och… JULSKINKA!

Hör nu lilla katt, jag är ingen sådan ande… och sluta peta på mig hela tiden!

_JBA3092_500

Vad säger du? Trist…Men du… varför ser du ut som jag då härmis??? Kan du inte skaffa dig ett eget utseende?

Nu är det så att jag antar utseende av den jag pratar med och jag försöker prata med dig nu Picasso. Så här är det… Jag kommer med julefrid till dig.

_JBA0470 copy

Låter lite torrt om man jämför med räkor tycker jag, smask! Kan du inte komma med räkor istället?

julande3

Lille katt… Snälla försök förstå nu. Jag har flera katter att besöka inatt och som det här går lär jag ju bara hinna med dig! Sjutton också jag skulle ha avslutat med dig. Jag fick vissa rekommendationer, men jag tänkte att det var en överdrift om hur jobbig, jag menar intensiv du är…

_JBA7691 copy

–  Du svor, anden! Du, anden, det var jättekul att peta på dig, men nu har jag nog inte tid riktigt med dig längre. Får man lov att önska dig en ”God jul” kanske? Så du kan flaxa vidare till Pollux eller Pixie? Snälla, du kan väl skrämma Pollux lite, han är så lättskrämd, livrädd för det övernaturliga. Bara ett litet ”bu”.

julande1

– Hm… det ska vara ett litet bu det i så fall. Farväl Picasso och ”God jul” lilla katt!

_JBA4563_1924 copy

– Hej då anden! Mjurr!

6 tankar på “Lucka 12 – En julande på besök

  1. Grattis lilla söta Pixi och matte till tröstpriset! Jag vann en gång med en bild på vårt hittebarn Nisse. Man känner sig såå stolt!!
    Och fina Picasso. En älskad katt glömmer man aldig 😻

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.