En liten ekorrtrio

En uppdatering då vi inte helt kunde hålla oss borta idag heller. Vi smög in till grannen med lite extra ekorrmat (förutom det ni ser på bild) ifall det andra skulle ha tagit slut. Det hade det inte… ekorrunge

Men…  någon kämpar i alla fall och gör sitt bästa för att det ska ta slut. Det visade sig att det fanns mycket smask i skålen när ungarna tittade närmare, skalade solrosfrön var nog det första som åts med glädje, men idag hade även russin smaskats och när vi satt och tittade på den lille slank det ner en hasselnöt. Jag vet inte om han behöver någon mer mat just nu. Vad tror ni? Kan man slinka in till grannen imorgon med ännu en påse kanske eller får vi hitta på någon ny ursäkt att träffa trion kanske. Alla förslag till ursäkter tas tacksamt emot. 😀

Klicka här för en liten ekorrfilm :  film

Lägg märke till att en av ungarna har gjort en äkta ekorrsvans genom att lägga den snyggt bakom sig. De andra båda är nog någon/ett par dagar yngre och har ännu inte lärt sig den konsten. En av dem snubblade över sin svans och den andre tappade balansen bakåt när han satt och åt, men en av dem har alltså börjat få kontroll över svansen. Det tänker man inte på att man även som ekorre måste lära sig att hantera svansen. 🙂

 

 

4 tankar på “En liten ekorrtrio

 1. Jag tror att grannarna förstår om ni berättar. Vem kan motstå 3 ljuvliga ekorrungar? ❤️❤️❤️🐿🐿🐿

  Gilla

 2. Åh, så gulliga. ❤
  Du kan ju alltid komma dit med mat…ursäkten är väl att dom måste ätit upp och du måste fylla på hihi
  Ge ekorrarna bla fågelfrö som tidigare.
  Ekorrar äter hasselnötter, solrosfrön, äppelbitar, morötter, hårt bröd.
  Här är en länk till en fråga som jag ställt till en biolog…ja svaret får du läsa själv hihi
  http://www1.biol.lu.se/fraga/?p=1085

  Gilla

 3. Ekorrungar på vift. Är alltså ekorrboet på grannens tomt då? Vi spekulerade ju om det sist när jag besökte er.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.