Promenad med herr P

Nu har vi kommit ut igen jag och Pantheon, till hagen. Jag tror vi känner nästan samma glädje när vi går där.

PantheonOchJag

Pantheon uppskattar utsikten från mattes axlar, matte uppskattar det mjuka spinnande sällskapet

Kanske Pantheon gillar det lite mer än jag, i alla fall är han ärligare i hur han visar det. Han ligger och ålar spinnande på marken och snor runt mina ben så jag nästan snubblar (kanske tycker han att matte också ska åla och spinna lite funderar jag när jag för fjärde gången snubblar över välmenande Pantheon). Våren har kommit till hagen och idag var värmen på besök också.

vårblommor

Så himla skönt att gå där och strosa med ivriga Pantheon som guide. Idag följde Pantheon väldigt bra och matte hade även fattat vitsen med att ha med sig gott godis. För som den godiskatt Pantheon är så är det viktigt att det är smaskigt godis och inte bara vanligt torrfoder som vi har med oss ut. Matte lär sig.

Pantheon

Kan vi prata lite mindre och ta oss mot vattenhålet, jag är törstig. Har ätit alldeles för mycket godis. 

Att blanda en promenad med (i Pantheons fall) godis, jakt och ensamtid med matte är bland det bästa han vet. I mattes fall var det ensamtid med Pantheon och att njuta av vårsolen och alla fantastiska små vårblommor.

vitsippormothus

När Pantheon kompletterade promenaden med en ödlesvans var han mäkta stolt. Matte han inte riktigt med att stoppa sin ivriga katt så svansen fick han. Vilket märkligt djur ödlan är som kan släppa halva kroppen så där för att rädda den andra halvan. Naturen är allt lite lustig när man tittar närmare på den. Vilket jag idag fick tillfälle att göra. Nu får han vara rädd om sig ödlisen så han behåller den viktiga halvan tills den nya oviktiga har vuxit ut igen. Han har till imorgon på sig att jobba på utväxten sen kommer vi igen Pantheon och jag och antagligen tar vi med oss Hamilton och husse också.

vitsippaochvårlök

8 tankar på “Promenad med herr P

 1. Vad mysigt ni har det. 😊 Är det mandelblommor på första blomkortet. Jätte vackert!
  Här är det fortfarande ganska kallt. Det blåser. Men nästa vecka ska värmen komma!! 😊👍
  Ni får ha en underbar valborg!

  Gillad av 1 person

  • Tack. Tror inte det var mandelblommor, men vet inte riktigt hur mandelblommor ser ut. De här verkade komma ut något som närmast såg ut som små, små ormbunkar. 🙂 men jag kan ha misstagit mig och det kan ha varit mandelblommor. 😀 Hoppas ni också hade en riktigt trevlig Valborg. 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.