Öden&Äventyr

Aktivitet

_jba4944-kopieraAktivitet är ett ord som går så bra ihop med bengal och idag har jag jobbat på att få in mer aktivitet i brödernas liv (Pixie och Pollux får liksom rida på samma våg. Dock är det så att deras tolv år inte kräver samma aktivitetsnivå som brödernas).

_jba4890
*Bank, bank*Släpp in mig. Jag vill också aktiveras… med godis!

Men plötsligt slog det mig att jag nu har ett kattrum. Vilken dröm va? Tänk att ha ett rum som helt bara är katternas. Vi tar tillbaka det i sommar, men under vår, höst och vinter är det deras rum.

_jba4905-kopiera
Du kan ju försöka ta tillbaka det matte, vi är 4-1…

Jag tog ett varv på vinden och hittade alla roliga saker jag köpt när de var små, aktivitetsbrädor. Himmel så många jag hade. :-D. Nu är de placerade på bordet bakom bengalerna.

_jba4908-kopiera

De är fyllda med en massa småsmask för att överraska grabbarna när de vänder på sig.(Pixie och Pollux bantar)

_jba4909-kopiera
Vad betyder bantar Hamme? Bankar? Det är väl det Polle gör på dörren fast jag visste inte att Pixie börjat.

Grabbarna var nämligen lite lagom upprörda då husse håller på och säkrar upp kattgården för säsongen så de ser honom men får inte vara med, plågsamt!!!

_jba4895-kopiera
Man får försöka göra av sig någonstans så man inte blir galen…

Nu har det klurats här ett tag och pillats och petat i olika luckor och klurats för att komma åt allt godis och plötsligt blev det bengaltyst! En tystnad mer tyst en tystnaden självt spred sig över hemmet när två bröder blev mätta och väldigt trötta precis samtidigt.

ja, ja så kan det gå. Hm… jag undrar vad jag ska hitta på nu för har man levt 5 år med bengaler så smittar deras aktivitet onekligen av sig lite. 😀

13 reaktioner till “Aktivitet

 1. Tips på bra aktiveringsbrädor mottages tackamt! Lillfjant blir tolv i september men beter sig fortfarande som när han var två. Förutom att sovstunderna nu är betydligt längre än de var då… Dock hittar han fortfarande på lika mycket hyss som att riva tapet, provsmaka kablar, sno mattes garn och bita lite i saker så där i största allmänhet. Han har iaf slutat tugga sönder skor – alltid något att vara tacksam för 😀

  Gilla

  1. Oj, svår fråga. Alltså ska man vara lite krass så lär de sig alla aktiveringsbrädor förr eller senare. Fördelen med dem är att det tar lite längre tid för dem att smaska i sig godiset och då tänker jag att maten hinner ner i magen och förhindrar att de äter mer än de måste. 🙂 Denna gillar jag då det är många olika nivåer på den http://www.supercat.se/aktiverings-kattleksaker/funboard-aktivitetsbrada.html men har du en katt som gillar prasseltunnlar så tycker jag istället du ska satsa på en sådan med ”vingar” Den här tittar jag själv snett på och vill ha nu när min gamla tunnel börjar visa lite stålramar. http://www.supercat.se/aktiverings-kattleksaker/prasseltunnel-crunch.html

   Gilla

   1. Nä, prassel är livsfarligt om du frågar Lillfjant, han har nerverna utanpå och hoppar högt av hjärnspöken då och då…
    Brädan däremot verkade bra då det var lite olika varianter. Tack för tipset! Visst klurar de ut hur man gör, men sysselsättning blir det ju iallafall (och mindre tid för dumheter) 😀

    Gilla

   2. 😀 Hjärnspöken har grabbarna också. Fast oftast är det en bror som är det mest skrämmande i hela världen. Det rasslas, prasslas och hoppas i kapp. Åh vad de skrämmer varandra. 😀

    Gilla

   3. 😀 Fjanten här får skrämma sig själv. Med hjälp av veck på täcket, mattkanter, hans egen svans som skymtar till i ögonvrån… Det är tydligen en hel del oriental i honom – undrar om de är extra nerviga för ingen av mina andra katter har varit så. Skogkatten som han växte upp med var den mest kolugna kisse jag träffat ☺

    Gillad av 1 person

   1. Haha ja men med de alldeles blåa ögon som finns. Han ser så snäll o lugn ut med. Alla dina katter är jättefina o alla dina bilder är superbra. Bröderna är magiska med sina pälsar o ögon. Pixie är så söt med sin vita bläs o tassar. Men Pollux med sin vita päls o isblåa ögon är så klart nåt särskilt för mig ja…jaja..okejdå han är vit. 😀

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s