Ett bord som förvirrar

Ekorrskolan går dåligt. Man ser filmer på nätet där ekorrar går i de mest avancerade banor för att nå målet och få mat. Jag har sett en sådan bana där ekorren tvingades använda en liten minicykel och fick trampa sig över.Så vida det inte var trickfilmat så gjorde den det. Jag hade därför större hopp när jag köpte ekorrbordet att ekorrarna faktiskt skulle förstå att det var locket som skulle öppnas, än vad jag har nu några månader senare. Fåglarna däremot förvånar åt andra hållet, ser ni blåmesen på bilden nedan? En ledtråd är att titta i ekorrbordet. Suck! _jba4211-kopiera

Hackspetten är inte lika imponerad. När vi satt upp bordet gjorde han gemensam sak med nötväckorna och hackade hål i botten med lyckat resultat. Som ni ser är det åtgärdat med stora plåtplattor för att motverka den här typen av ekorrbords-terrorism. Både hackspett och nötväcka har eget fågelbord. Det här är ekorrarnas.

_jba4210-kopiera

Verkligen? Det är verkligen inte särskilt ekorrvänligt. på tal om ekorrterrorism…

Jo, lille kurre, men man får anstränga sig lite.

_jba4213-kopiera

Jo tack tvåbening. Jag har ansträngt mig. Stora otäcka plåtbitar och fast sitter det också. Jag har vickat rejält på det, men det sitter fast!

Andra änden kurre…

_jba4212-kopiera

Precis långsvans här inne är krubbet, bara att smaska om man är tillräckligt liten.

_jba4209-kopiera

Inte så ekorrvänligt alls. Hade det verkligen ingått några ekorrar i testpanelen när man skapade det? Du är säker på att det inte var utklädda råttor eller något?

Är de smartare än ni menar du?

Det har inget med intelligens att göra. Hur många ekollon har du sett att naturen gömmer bakom glas? Råttor har befunnit sig närmare er tvåbeningar i generationer än vad vi har gjort. De har lärt sig tänka lika omständigt som ni. Ni får väl anpassa ert matande efter naturen istället, lär av träden, de placerar maten vettigt och luras inte när det är kallt och man är hungrig.

Hm… vi får väl se vad vi tvåbeningar kan komma fram till för att få långsvansarna att komma åt nötsmasket lättare. Fortsättning följer. Tills vidare försöker vi stödmata på mer synliga sätt vilket naturligtvis också uppskattas av alla fåglar som verkligen inte förstått att de har EN matstation på vår tomt. Ännu en mänsklig märklighet. 🙂

6 tankar på “Ett bord som förvirrar

  1. Inte lätt att vara ekorre! Synd att det inte går att ”potträna” ekorrarna. Här gäller det att tänka outside the box. Spännande fortsättning följer! 😃👍

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.