På Pantheon-promenad 

Pantheon är övertygad om att när han har fått på sig selen och trackern då är VI redo att gå ut. Inte nog med det. Då SKA vi ut!

Jag brukar göra en kombination av hoppa i stövlar och riva med mig jackan och öppna ytterdörren, allt i ett. 

Jag brukar sedan få accelerera upp i maxfart under ivriga försök att få på mig jackan. För förbipasserande ser det ut som den lilla katten släpar med mig. Jag brukar inte heller kunna hålla mig för skratt när vi kommer så här långt. 


Det bubblar fram skratt inom mig då Pantheon hoppar på bakbenen och nästan når ner med framtassarna. Han är så entusiastisk och han kämpar för vi ”vi” rör oss inte i toppfart trots att han har högsta växeln i. All hans tyngd ligger på frampartiet och han kämpar för att få med mig i sin fart. Det är här de skiljer sig katt och hund. Hunden är uthållig. Det är inte katten (inte matte heller som mitt i klädmaratonet har fått värsta skrattattacken). Utmattande att skratta och springa på en gång.

Pantheon sjunker ihop i en hög o flämtar. Nu får jag äntligen upp dragkedjan till jackan och kan även jag hämta mig några sekunder innan Pantheon minns att han är ute!

Ute=frihet=glädje=springa! Pantheon galopperar iväg igen. Denna gång är jag beredd och klädd. 7 meter är kopplet och det är sträckan jag har på mig att accelerera. Vi far fram genom naturen och jag vet att  utomstående inte förstår glädjen vi delar. 


När vi är ute Pantheon och jag är vi en enhet. Vi springer, vi leker, vi jagar tillsammans.


 När P blir trött får han slappa på mina axlar. Bengaler gillar utsikt och ibland känns det som att jag bara är huvudet och där sitter jag tillsammans med honom och trängs på ett högt fordon som tar oss dit vi vill (dit jag vill om vi ska vara petiga) .😀 Sådant är livet med en glad bengal.

Bilderna är från kattgården, men glädjen och friheten är precis densamma i andra änden av kopplet som när vi leker på bakgården. 

6 tankar på “På Pantheon-promenad 

  1. Jag kan se er framför mig, och jag förstår precis. 😉
    Att vara ute är underbart, för den som har ett varmt och otroligt bra hem. 😊😉🐾❤

    Gilla

  2. Härligt, ljuvliga, fartfyllda, glädjetokfnattiga bilder med en målande bildtext som fick mig på riktigt gott humör trots envis huvudvärk 😀

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.