Uti vår hage där springa en katt

image

Inte särskilt långt från vårt hem finns det en underbar hage som vi börjar besöka under tidig vår. Jag tänker att det här måste vara en av världens vackraste hagar. En riktigt stor bonus med den är att trots att huggorm finns där vi bor har vi aldrig, under den tid vi gått i hagen, sett någon där. När våren går över i sommar flyttar korna in i hagen och då är vår tid där över. Detta är en tillbakablick innan korna fick tillträde.

image

I hagen släpps Pantheon helt fri. Ja, jag har Marco Polo på honom i halsbandet, men mer om det får ni läsa om i en senare blogg här på Grannliv.

image

Pantheon är oerhört präglad på mig och jag litar på honom. Han går med mig som en hund, när han inte hänger över mina axlar som en katt. Jag har lärt mig så otroligt mycket kattiga saker i mina promenader med Pantheon. Hagen är full av möss och nu vet jag t ex hur deras bon ser ut och hur de låter. Jag har misstagit deras pipande för fåglar tidigare inser jag. Men Pantheon vet skillnaden och lär matte.

image

”Försöker lära”, matte, men ni tvåbeningar har så många andra fina egenskaper (hehe, Pollux skulle vara stolt över min diplomatiska sida), men jakt är väl inte er största styrka…

När grästuvorna är vårigt hölika och långa så gräset viker sig i runda bollar, döljer sig ofta ett musbo under. Pantheon sätter sig ner och väntar, spanar och lyssnar. I mina promenader med honom har jag lärt mig att katter inte bara går och går så som hundar. Nej, för katter är resan  målet. Det vill säga de maxar sin utevistelse. Jag ansluter och sätter mig och solar när Pantheon jagar. För den största delen i jakten handlar om att exakt identifiera vart bytet är och det kan ta lite tid. Sista dagen i hagen hade matte varit en så duktig elev så hon visade faktiskt Pantheon var mössen gömde sig.

image

En gång matte hände det. EN gång!

När Pantheon solar sätter jag mig bredvid och solar eller småsjunger. Då trivs min katt. Godis är en given del i våra promenader och även om vi jobbar på nya kommandon är det ibland bara mysigt att få godis när man går i hagen.

 

image

Tiden i hagen pågår i timmar, men tiden är märklig och går så fort.

image

Plötsligt är det skymning och då är det dags att gå hem igen.

Just nu bloggar jag på Grannliv. Läs gärna om våra äventyr där.

2 tankar på “Uti vår hage där springa en katt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.