Oss rovdjur emellan

_JBA1018 - 2016-03-30 17.47.09 kopiera

Nu har vi varit på vårpromenad i skogen. Jag kände massor med spännande lukter, matte… nja, hon njuter av skogen på annat sätt. Hon vill vandra runt och jag vill ibland bara sitta och speja och lukta och jaga.

_JBA0979 - 2016-03-30 17.34.50 kopiera

Plötsligt så for något upp framför oss med dunder och brak! Jag fick en rejäl tjocksvans och hoppade en halvmeter lite snett bakåt. Det var allt lite pinsamt då det visade sig vara en duva. Jag kompenserade genom att snabbt rusa fram och jaga, trots att matte skrattade åt mig och sa att den redan var långt borta och ”du grabben, du kan tunna ut svansen. Den kommer inte att bita dig.”

_JBA1039 - 2016-03-30 17.56.56 kopiera

Retligt. Fast om matte hade haft svans så hade den blivit dubbelt så tjock när nästa prassel inträffade. ”En räv!” viskade matte förskräckt och jag kände hennes panik när hon greppade efter mig. ”De tar katter. Kom hit!”

_JBA1049 - 2016-03-30 17.58.03 kopiera.jpg

De tar inte mig, sa jag och vände mig mot prasslet och tog sats för att jaga. För nu kan det ju vara så att duvan skrämde mig lite. De låter oerhört mycket ska ni veta. Men en flyende räv är ingen match för en Panthis. Den tar jag lätt en liten bit av svansen på.

”Gör du inte alls!” Matte höll mig lite väl hårt och drog iväg med mig åt motsatt håll.

_JBA1016 - 2016-03-30 17.47.05 kopiera

Fast jag är säker på att jag kunde ha tagit den. Den har väl såna där hundtänder. Jag har ju vampyrtänder, sylvassa och blodtörstande. Dödlig är jag för en rävsvans.

_JBA0778 - 2016-03-25 11.24.07 kopiera

”Tror nog räven har en och annan rovtand. Han är inget bytesdjur Pantheon, han är ett rovdjur precis som du. Bara större.”

Större? Tror jag inte! Det är inte bara svansen jag kan fördubbla i storlek jag kan få håret att ställa sig upp på hela mig matte!

_JBA0751 - 2016-03-25 11.02.59 kopiera

”Skulle vara mer skräckinjagande om du hade lite päls, som Pollux” fnös matte oimponerat.

Jag har päls! Förresten kan han inte ha lika mycket vassa tänder som jag. Titta bara matte, jag tar honom lätt och så springer jag åt rätt håll! Nämligen mot honom, inte bort som han. Tuff är jag.

IMG_0764

 

Det var allt lite snopet för det visade sig att jag inte alls fick vara tuff. Vi försvann istället i full fart hemåt och där skröt matte vilt om att hon minsann sett en räv. Undrar vad husse sagt om vi kom hem med en tofs av svansen. Det hade väl varit något att skryta om. Jo då, jag hade kunnat ta en liten bit…

_JBA1001 - 2016-03-30 17.41.53 kopiera.jpg

9 tankar på “Oss rovdjur emellan

 1. Vilken härlig liten optimist! Bara inte klokheten förtar visheten. Det var nog tur att matte var med och kunde bromsa lite. 😊🐾 🐾

  Gilla

  • Ja. usch. De är vackra och det är kul att se dem men för en katt är de farliga. Tror ärligt att Panthis aldrig såg honom. Jag är högre med bättre utsikt. Han hörde att nått sprang och det triggade jakt. Men han gick o nosade oroligt innan. Var lite vaksam för vildsvin då marken var bökad. Vill inte råka springa in mellan en sugga o unge. Därför hjälps vi åt att väsnas på våra promenader jag o P. Räven måste ha varit döv. 😊

   Gilla

 2. Dundergnutten in action! Han ser väldigt rödaktig ut i pälsen; mycket lik brorsan. Väldigt gröna ögon också. Happy hunting Panthis. 😄

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.