Åh, Helga-natt!

Gorm passerade oss,så honom slapp vi, men Helga har vi känt av i dagar och nätter här ett tag nu. Igår natt vaknade jag av hur hon hade kapplöpning mellan trädkronorna hos oss och jag tror hon gjorde ett litet snabbesök i kaminen, kanske ett försök att efterapa tomtens entré. Men istället för ett mysigt ”ho ho ho” var det ett klapprande i kaminen som hette duga. Vi sitter inne och filosoferar med Panthis som har gjort en ny version av Oh Helga natt…

_JBA4272 kopiera

Oh Helga-natt, en Helga-stund för Panthis

Han ligger här och önskar sig en pro-menad!

Sysslolös och lite irriterad

på Helgas oljud, han saknar lemonad!

_JBA4274 kopiera

men, varför säger jag ”lemonaden”?

Jo, det rimmar bra med ”promenaden”

Hjälp, Jag vill ut!

Låt din ilska ta slut!

_JBA4271 kopiera

Oh Helga… var-FÖÖÖR?

Vad har jag gjort för att förtjäna ditt humör?

_JBA4275 kopiera

Jag är ju blott en katt

som längtar efter en stormfri natt!

_JBA4277 kopiera

Befria mig Helga och låt mig komma ut igen. Jag avlider av tristess.

 

 

 

 

14 tankar på “Åh, Helga-natt!

 1. Kors i krösamoset – lillfjanten åt rå fisk! Hans som i stort sett är vegetarian… Var tvungen att testa efter att ha läst om vad du ger katterna.

  Gilla

  • Hahaha, de äter mer än vad man tror. Eller… haha… inte alla. Pantheon är min mest matkritiska katt. Han vill ha det han alltid ätit. Så himla svår att få att äta nya saker. Petar jag bara in ett uns av något annat i maten så fnyser han åt det och går därifrån med en blick som tydligt talat om att jag försökt att lura honom igen. 😀

   Gilla

 2. Det har blåst väldigt här också och våra grabbar har också mest legat inne och lyssnat på vinden. Idag har det mojnat och dom har varit ute lite längre. Hoppas att vinden har avtagit hos er också så att Panthis äntligen törs gå ut. 🙂

  Gillad av 1 person

  • Ja tack nu är det mycket bättre. Det var nog matte som var fegast o inte ville ut. Panthis var nog redo att bråka med Helga. Hur tuff kan hon vara? Inte lika tuff som en Panthis, mjurr! En Helga är ingen match för en Panthis som tar i från tårna.

   Gilla

 3. Vi har haft besök av Helga här också och nu härjar hennes efterföljande fanclub… Tur min Findus är innekatt så rastlös kisse slipper jag. Tror för övrigt att han har gått i ide under sängen – den snarkar… Ser honom bara när det är mat respektive gosedags 😊

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.