Vinden är vår

Fyra katter i huset och ändå… plötsligt när jag sitter och kopplar av i TV-soffan hör jag det. *knaper*, *knaper*, *krafs*, *krafs*. Första tanken är att livet har humor. Här sitter jag i hemmet med fyra duktiga mus/råttjägare (Hamilton och Pantheon jagar och fångar i koppel!) och ändå så hör jag råttor eller möss på vinden. Hur går det ihop???

_JBA8194 kopiera

-Helt rättvis är du ju inte nu faktiskt. För vi har ju inget tillträde på vinden!

Möjligt att ni har en poäng. Jag kan inte släppa upp er på vinden då den definitivt inte är kattsäker.

_JBA9093 - 2015-11-07 14.09.25 kopiera

-Då är den väl inte mussäker heller? Varför får de vara på vinden och inte vi?

Nej men vänta nu Hamilton. De FÅR inte vara på vinden.

_JBA9099 - 2015-11-07 14.10.04 kopiera– Jaså minsann. Man undrar ändå vad de gör där då, särskilt om de inte får…

Jag tror inte att de är så benägna att lyssna på mina regler om var de får och inte får vara. De är bara där… olovandes.

_JBA9094 - 2015-11-07 14.09.27 kopiera-Jaså? Så om jag vill vara i tvättstugan så är det bara att gå dit och inte lyssna när du säger till mig att gå ut?

Ni har kommit bort från ämnet grabbar. Vi har råttor eller möss på vinden och fyra katter i huset. Något går inte ihop!

_JBA9095 - 2015-11-07 14.09.28 kopiera -Jag vet! Det är orättvist, de får vara på vinden. Du vet att vi älskar att vara högt upp och ändå så prioriteras möss framför oss? Hur går det ihop matte?

Grabbar, lugna ner er nu, det är inte ni som ska vara upprörda. Det är jag. Jag kommer att skämmas och stå och köpa en råttfälla när jag har FYRA excellenta råttfällor hemma.

_JBA9099 - 2015-11-07 14.10.04 kopiera

– Förolämpad, inlåst i huset, utan tillträde till vinden och rätten att vara upprörd bortplockad! Det är… kremering!

-Absolut brorsan fast jag tror du menar disk…disk… disk och kremering!

Förlåt? Nu förstår jag inte kattlogiken alls. Vad menar ni?

_JBA5005 kopiera

-”Diskriminering” matte, de menar att de känner sig orättvist behandlade inte uppeldade…  eller tvättade med diskborste…med diskmedel” fast jag kan ha fel matte, de kanske vill bli lite rena, fram med yes-flaskan och en liten borste tycker jag.

Polle…

_JBA3596_DxO kopiera

-Skojade väl bara då…

Efter inköp av råttfälla har vi inte hört något mer från vinden, ibland behöver man bara ”visa tänderna” lite så flyr fienden, hehehe. 🙂

_JBA5012 kopiera

– Jag har gått och mjaut och mjaut högt åt vinden hela veckan, med min allra kusligaste röst, men det har förstås inget med saken att göra. Det är förstås råttfällan… Äntligen är vinden återtagen. Mjurr!

 

3 tankar på “Vinden är vår

  1. Den musen/råttan var allt en liten fräck en, retas med jägarna på det viset med att vara på förbjudet område 😊 Katten vi hade när jag växte upp lyckades också fånga både möss och fåglar trots koppel…

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.