Promenadtassar ger mysbengaler

Ibland ligger man fasligt efter hehe. Jag vill nu hur som helst dela med mig en artikel som hamnade i Bengaltassen i mitten av september. Först några bilder på Bengaltassen, lite otydliga, så jag hoppas det är ok att göra så. Passar på att slå ett slag för Bengaltassen som är Föreningen Bengalkattens medlemstidning. Efter det kommer själva artikeln i bloggformat. Håll till godo gott folk!

omslagsbild

Titta här, Pantheon blev omslagspojke. Jättekul!

artikel

artikel2

Ja, men vad står det då? Som sagt bilderna är lite suddiga så här kommer själva artikeln så ni kan läsa den också. 🙂

Promenadtassar ger mysbengaler

Vi är en aktiv familj som älskar att gå i skog och mark. Innan bröderna kom till oss så var det vandringar att leta svamp och ibland plocka bär eller bara vara i skog och mark. Numera handlar skogen nästan uteslutande om bengalpromenader!

Bild 1

Hamilton bengalpromenerar

Skogens träd, möss, grodor och paddor är inslag som livar upp och gör det till en favoritplats. Ofta har vi med oss fika och när bröderna gått ett tag kan vi slå oss ner någonstans och vila.

Bild 2

Hamilton har fikapaus

För våra bengaler är det kvalitet i kombination med kvantitet som är att föredra när det gäller promenader. Att göra det ordentligt någon gång ibland är inte ett alternativ, att slarva över det en liten stund varje dag fungerar inte heller så bra. Långa mysiga promenader ska det vara, med mycket att upptäcka för flera sinnen. Öga, öra, nos och mun ska användas flitigt under alla promenader för bäst resultat. Passar man också på att öva hjärnan genom olika kommandon så är resultatet en riktigt trött bengal.

Bild 3

Bröderna Bus på älgspaning

Vi går varje dag med bengalerna och har som tur är nära till underbara promenadstråk med varierande öppna landskap och skog.

Bild 4

Hamilton, tätt följd av Pantheon

Vi promenerar i nästan alla väder.

Bild 5

Hamilton vid frusen sjö

Regn och snö är inga problem, men om det kombineras med intensiv blåst så står t o m mina grabbar över promenad. Händer dock inte så ofta som tur är för energin hos dem måste ut på något sätt och hos oss sker det bäst i naturen.

Bild 6

Äventyraren Pantheon gör av med lite överskottsenergi i en bäck

Har man bengaler som lärt sig ”ska vi gå ut?” blir det många promenader och katterna kommer hem med underbara promenadtassar:

Bild 7

Från blöta tassar och hängande trötta svansar är det inte långt till sängen. Efter våra promenader hittar bröderna varandras famn och somnar lyckliga!

Bild 8

Det kan inte finnas mycket på jorden som går upp mot trötta mysbengaler.

3 tankar på “Promenadtassar ger mysbengaler

  1. Hurra för allemansrätten! Utan den skulle det förmodligen inte gå att ha bengaler i Sverige. Om man inte äger ett eget slott med tillhörande slottspark som man kan göra om till en stor inhägnad för dessa svansviftare förstås, men sånt kostar klöver, hehe.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.