Östgötadagarna

I morse klev vi upp med intentionen att ta oss till vårt stamfik här på landet ”Det lilla hönshuset” och därifrån hade vi planerat vår rutt väl, vilket var tur för Lilla Hönshuset var helt överfullt med folk så vi åkte direkt vidare till nästa hållplats på schemat.

20150829_104528

Ormsätter var vår första anhalt efter fiket. Det är en gård som säljer viltkött. Jag hade också ett helt annat syfte (liten dold agenda) med denna resa och det var att hitta vettiga BARF-leverantörer på landet.

20150905_133202

Alla våra stopp erbjöd fantastiskt lantliga parkeringsplatser. Var det inte gröna gräsfält var det nyligen skördade åkrar.

Ormsätter har ett stort eget hägn och säljer hjort, rådjur, älgkött och vissa havsfåglar. Jag köpte lite viltkött och etablerade en kontakt med bonden om att också få köpa inälvor av dessa djur. Han sålde i stora påsar till hund redan idag, meddelade han, så jag fick hans nummer. Lysande!!! Blir så glad. Yippie!!!

Visätter kalkon (en kalkonuppfödningsgård var nästa stopp). Vi möttes av en väldigt lantlig miljö med kor i ett litet hägn på stallbacken. Jättefint.

20150905_124155

och alpackor i en hage väldigt nära där vi parkerade bilen.

20150905_122804

Underbart söta alpackor ♥ Jo, de förtjänar några bilder till. Jag knäppte på som värsta skvallertidningsfotografen, så ni får stå ut med några till.

20150905_122929

och…

20150905_122907

Underbar min!!! Vet inte vad han gör, men någon typ av liten fotoprotest lägger han nog in för himmel vad jag fotade. 🙂

Tyvärr är kalkonuppfödningen inget för mig.

20150905_123807

Sorg i mitt hjärta när jag såg att mammorna var där och barnen här:

20150905_123824(0)

Ja, ni ser själva. Massor av folk som fick se detta och det alla förundras över är hur söta ungarna är. Jag hörde ingen säga något om små utrymmen och koncentrationsläger som är det jag själv tänker. Dessa djur lever här VARENDA dag i sitt liv tills den dagen de tas till slakt. Kuslig tanke tycker jag.

Jag får leta vidare efter kalkonleverantör till kissarna. Detta är inget jag vill stödja. Finns det ingen som har frigående kalkoner UTOMHUS? För det vi nu såg är säkert ”Frigående kalkon inomhus”. Synd för är det något mina kissar gillar så är det kalkon och det jag köper nu är antagligen inte bättre. Kycklingar och kalkoner verkar svårt att hitta bra leverantörer till. Men skam den som ger sig. Jag letar vidare!

Med lite sorg i hjärtat och kalkoner på hjärnan, åkte vi vidare till strutsfarmen. Det var roligare. Strutsar i alla storlekar olika hagar mötte oss. Vikbolands-Struts är däremot en framtida leverantör kände jag och Vikbolandskött. Detta kan jag stödja!

20150905_130941

De verkar kunna röra sig relativt fritt mellan inne och ute och även om bilderna visar många strutsar på samma fläck är det mer ett resultat av att strutsen verkar vara ett flockdjur.

20150905_130725

De rör sig i grupp och verkar trivas så.

20150905_130718

Plötsligt var alla på en fläck och i nästa ögonblick var alla borta. Festligt djur som för tankarna till dinosauriernas tid. Otroligt stora en del av dem! Puh! Ser ni också så fina lila ryggar de har!

Jo, Vikbolands Struts hade också små grisar som de visade upp. Jag försökte ta bild även på dem, men de var väldigt vänliga och ville hest vara i ansiktet på mig och då blir det lite suddiga och otydliga bilder.

20150905_132835

Jättesöta grisar var det som bökade lyckligt i leran.

20150905_132843

Jag är glad, resan innebar två nya BARF-leverantörer för min del. Det roliga var att precis innan jag skulle till att fråga om Vikbolands-Struts sålde inälvor och slaktrens till djur (förväntar mig inte att termen BARF är så utbredd) så pekar min man mig lätt i ryggen och säger ”titta här!” Mitt hjärta gjorde ett litet glädjehopp då jag såg en hel frysdisk märkt B.A.R.F. Åh… fantastiskt!!! Tack alla hundägare som banat väg för detta!!! Nu gäller det bara att få kissarna att äta strutsrens och strutshals och inälvor av både struts och vilt… Man kanske får dela upp strutshalsen lite tänker jag…  

5 tankar på “Östgötadagarna

  1. Pröva att köpa strutsbiffar till er också om ni köper struts inälvor till katterna. Det är jätte gott. 🙂 Alpackorna är jätte söta och vilken härlig min den ena har. Och grisarna och korna får vi ju inte glömma…… 🙂

    Gillad av 1 person

  2. Åh, vilken härlig dag! Inte alltid så kul att få se hur djuren verkligen har det.. 😦 Alpackorna var ju för söta 🙂 Faktiskt har jag oxå en strutsfarm i närheten av mig men som jag aldrig har varit på….än. 😉

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.