Det är sparrisens fel…

Hur mycket man än förbereder sig och säkrar så kan det gå fel. För ett par månader sedan tänkte jag göra en blogg och malla mig lite för att jag var så väl förberedd. Livet har en förmåga att ta ner malliga personer på jorden illa kvickt, så även denna gång.

Detta var bilder jag stolt ville visa upp :

_JBA5089 kopiera_JBA5092 kopiera

Jag har fler bilder med mycket annat ”bra-att-ha-hemma-OM…” bland annat en termometer.

_JBA5955 kopiera

– Sparris, matte? Jag skådar en sparrisburk! Nu har du väl ändå virrat till det? Vad gör den i kattapoteket?

– Sparris ska vara jättebra om ni fått i er något vasst, och man vill linda in det lite. Då det kommer ut, den naturliga vägen, utan att ha skadat er. Många hundägare använder det med gott resultat. Svårigheten blir väl att få i katter sparris tänker jag. Men det tar vi den dagen. Då ska vi nog lyckas mosa i er sparris om det behövs.

_JBA5985 kopiera

– Tror jag inte går alls… faktiskt…  Tror kanske till och med att jag är allergiskt mot sparris. JA, så är det matte. Jag är en sån där sparrisallergiker! Jupp!

_JBA4875 kopiera

– Den här verkar också vara allergisk mot något, matte. Kan han ha fått i sig sparris tror du?

– Tror jag inte Pollux. Det där är hans naturliga jag.

Precis när jag förberett allt och mitt kattapotek var komplett så skulle jag till att blogga om det. Då kom Hamiltons knäoperation och min stolthet över mitt kattapotek försvann i takt med att jag insåg hur trist det var att verkligen behöva använda det som fanns där. Två månader av helvete som finns att läsa om tidigare i bloggen för den som vill veta mer.

_JBA5970 kopiera

– Jag tror att du proppade i Hamilton sparris och det var därför det tog så lång tid för honom att komma tillbaka och bli frisk!

_JBA2969

– Finns det inget fläckborttagningsmedel i kattapoteket som vi kan använda, matte? Jag tror det är fläckarna som gör dem så där galna.

– Jag tror ändå att jag gillar dem med fläckarna Pollux.

Slutligen vill jag ändå – ödmjukt denna gång – trycka på vikten av att ha lite saker hemma om olyckan är framme. För oavsett hur lugn och trygg miljö katterna lever i så händer olyckor och då kan små medel rädda liv. Jag vet inte hur det är med er, men alla mina kattkriser inträffar när veterinärsklinikerna har stängt. Om ni har bättre tur när olyckan är framme så är ett samtal till veterinär gratis och att rekommendera förstås, om man är det minsta osäker på behandling.

Detta var det sista inlägget för Granngården för åtminstone denna gång. Jättekul att ha nått en lite större publik. 🙂

3 tankar på “Det är sparrisens fel…

 1. Hoppas du slipper använda sparrisen på kissarna. Den är nog lika populär som algerna tyvärr. Du får nog blanda rätt så mycket tonfisk i sparrisen för att de ska äta det. Fina bilder! 😃

  Gilla

  • Något att fundera på…… Visst är det så att när det händer så är det på helgen. Det har hänt oss minst tre gånger. Två gånger var sjukdomsfall och en gång en skadad tass. Naturligtvis var det helg och på landet. 😦 Men ibland kan ju ett katt apotek hjälpa. 🙂 Frasse skadade också tassen en helg när han var liten men då var vi hemma.

   Gilla

 2. Du har sååå rätt…..olyckorna sker alltid på helgerna, både små som stora helger…alltid!!! 😦
  Jag har lite grejer hemma….plus ett förstahjälpen-set som jag fått av dig! Tusen tack för det. 😀

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.