Har du vad som krävs för att ägas av en bengal?

Visst är bengalen otroligt vacker? Personligen tycker jag det är den vackraste kattrasen även om jag också har och har haft bondkatter som varit fantastiskt vackra. De långa bakbenen på bengalen gör att den rör sig som en vild katt. Den slanka, muskulösa kroppen och den otroligt mjuka pälsen med de många gånger glittriga inslagen. Man blir lätt såld på bengalens skönhet. Men har du vad som krävs för att ägas av en bengal?

_JBA0086_DxO copy

– Förbered dig på att bli ägd, människobarn

Katt som katt, hur mycket kan de skilja sig från en bondkatt?
Om jag bara hade skaffat Hamilton hade jag aldrig till fullo förstått begreppet ”bengal”. Hamilton är som en högintelligent bondkatt och en sådan har jag haft och älskat, så Hamilton var känd mark för mig. Hamilton är lugn och jämn i humöret.

_JBA7417 kopiera

– Snällast i världen, och mest uppfostrad och bara bäst! Vad då? Nej, jag äter inte på den, den hade snubblat och jag hjälper den upp!

Pantheon då? Pantheon är bengal enda ut i klospetsarna. När Pantheon är sitt bästa jag är han den underbaraste katten på jorden.

_JBA4489_DxO kopiera

– Förlåt? Va? Underbaraste? Nej, den titeln är upptagen. Tror ”odrägligaste” är ledig.

När Pantheon är sitt sämsta jag är han inte den underbaraste katten på jorden… 🙂  Han är en bortskämd diva! Hans höga stämma ljuder i hemmet så fort han önskar något, det kan vara mat, motion eller bara sällskap. Men om man tar sig tid med honom blir han from som ett lamm.

_JBA4485_DxO kopiera

– Gimme, gimme, gimme!!!

Så, har du vad som krävs för att ägas av en bengal?
Är du redo att leka med och motionera din katt varje dag och hela tiden ligga steget före när det gäller att hitta lösningar för att hålla honom inomhus? Pantheon är en utbrytarkung och listar raskt ut hur lås fungerar för ”ska-vi-gå-ut?” är det bästa han vet och jag tror att han ligger inne om dagarna och räknar ut hur han ska göra för att nå dit.

_JBA4333 kopiera

– Nu ska jag hänga lite i änden så den går ner och sedan svinga lite fram och tillbaka. Yes!

Verkar vara mer som en hund?
Ja, jag tror bengalen är mer som en hund. Nu har jag sett hundägare som går ut och går sina dagliga varv med sina hundar och de blir klara fortare än jag. Jag går i timmar med mina katter och belönas då av trötta bengaler. Men, vet ni, det finns inget i hela världen som går upp mot trötta bengaler. De är underbart keliga och fantastiskt mysiga. Man kan dra dem intill sig som ett mjukdjur och de öppnar bara ett slappt öga och blinkar vänligt mot dig.

20150626_134409

Pussvänlig

Det händer att jag försöker samma manöver med Pixie eller Pollux.

_JBA1553_DxO copy

– Nej, nej, nej, vänta nu. Det här har vi gått igenom förut matte. Det här är en kattzon och där du är är en människozon, låt oss inte blanda dem.

En bengal är en otroligt rolig katt. Första kattrasen jag varit med om som har humor. Jag skrattar nästan varje dag åt mina bengaler. De gör fortfarande (efter tre år) oväntade saker som får mig att skratta.

_JBA1026_DxO copy

Lever du ett tråkigt, händelselöst och ensamt liv så är bengalen definitivt lösningen för dig. skaffa gärna två bengaler samtidigt, så får du dubbelt så roligt och de också. 🙂

_JBA7486 kopiera

”Äventyr” är mitt mellannamn. Pantheon-Äventyr-… Äh, jag har ju bara ett namn… *mutter, mutter*

Jag hör ofta att det är en livsstil att ha bengal och så är det.

_JBA6848_DxO copy

– Nå? Har du vad som krävs för att ägas av en bengal?

Vecka 28–32 kommer du att kunna läsa mina bloggar på Grannliv. Mina inlägg kommer att publiceras fem fredagar framöver. Hoppas ni uppskattar läsningen :).

4 tankar på “Har du vad som krävs för att ägas av en bengal?

 1. Jag håller med dig fullständigt.Det är likadant här hemma. Tyyne är lugn som en filbunk, medans ett tag tyckte jag att Liisa har ADHD, aldrig stilla.
  Det är verkligen en fröjd att läsa dina berättelser.

  Gilla

 2. Skönt att du orkar med dina två bengaler, och dina två bondisar. Jag tyckte det räckte med en kisse i taget! 😃

  Gilla

 3. Jag har aldrig träffat en bengal och det ska bli så roligt att få träffa dina grabbar. Och dig, Pixie och Pollux också förstås. 😉

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.