Kattgårdsbygge del 2

Hamme nära, Polle en bit bort

– Halloj, Hamilton här. Ska ni komma med på kattgårdsinspektion? Ni kan börja kika på Pollux som ligger på en hylla bakom mig.

Ja, denna lördag har vi varit produktiva. Vi kapade till marmorstenarna så stencirkeln skulle bli jämnare och snyggare. Sedan började jag lägga stenarna i den cirkel jag designat tidigare.

catio inspiration1

Så här ser min design ut i datorn. Jag har inte haft som avsikt att göra den helt exakt med mått och så utan har mer tänkt att ha den som en inspiration. Andra sidan ser ut så här:

catio inspiration2

Tanken är att få upp lite växtlighet så att inte hela kattgården upplevs på en gång.

behöver mer jord

Cirkeln med gräs blir mindre än vad jag tänkte mig först, men det innebär att det blir mer utrymme att faktiskt plantera i vilket tilltalar mig.

Skärmklipp

Idag forslades också tre stenar in i kattgården (i designen är det en) men tre blev bättre balans tycker jag. Så nu ska mer jord till och sedan ska det sås gräs och flera växter ska till för att öka lummigheten. Det kan bli ett inlägg till av detta känner jag för mannen planerar flera hyllor och gångar också :).

kö till katthyllan

Hamilton och Pollux inspekterar. Ibland blir det kö på plankorna. 🙂

– Ja, i alla fall jag tycker det vore bra med flera gångar. Kan ju inte vänta på att de prickiga ska besluta vart de ska ta vägen någonstans. Rör på tassarna Hamilton, himmel!!!

– Lugn Pollux, vi har nått en återvändsgränd.

Fönsterutgång

Så här ser det ut åt andra hållet. Det blev lite plattor över som nu får fungera när kissarna ska ner i kattgården. Nu slipper de hoppa ner på gruset om de vill ta den vägen ut i kattgården.

skönare att landa på

En liten närbild på marmorplattorna som är hoppvänliga.

klematis

Den halvgiftiga klematisen blommar vackert, fortfarande nollintresse för den. Visas något intresse åker den. Men än så länge verkar den vara säker.

klematissidan

De små, små plantorna är lavendel som jag drivit upp från frön. Hoppas de tar sig så de fyller upp det här hörnet och skyddar ev bus och lek med klematisen.

mitt numera obefintliga gräs

Här är mitt, numera inte så imponerande, vackra storgräs ‘Morning Light’. Katterna äter ner det hela tiden. Jag som tänkte att de skulle smaska på kantnepetan istället, men det är bara Pollux som verkar gilla den i år.

Ja, det blir nog en uppdatering till på kattgården för himmel så roligt det är att se hur den tar form. Inte så långa stunder i taget den är utan katt. 🙂 Önskar er en trevlig helg!

11 tankar på “Kattgårdsbygge del 2

 1. I will right away take hold of your rss feed as I can not to find your
  email subscription hyperlink or e-newsletter service. Do you’ve any?
  Kindly permit me recognize so that I could subscribe.

  Thanks.

  Gilla

 2. Woooooow det var ett tag sedan jag hade tillgång till nätet. Ojojoj vad jag har missat.. vem skulle inte vilja vara katt hoss er. Det är ju paradiset. Sååååå rolugt att se. Många soliga kramar my

  Gillad av 1 person

 3. Lysande! Du får använda den högra hjärnhalvan med detta kreativa jobb. Har för mig att det är så åtminstone. Bra jobbat! 😃👍

  Gilla

 4. Vad fint det blir, och vad spännande att få följa utvecklingen! Jag undrade hur katterna kom in i kattgården men nu såg jag att det finns ett fönster i den. Smart!! 🙂

  Gilla

  • Ja, fönstret och så har vi en dörr in, men den använder mest vi. Men ibland tar vi promenader i sele med kissarna och då kan den sluta i kattgården och då får kissarna också använda dörren. 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.